Noticias Castellón
domingo, 29 de enero del 2023 | Última actualización: 02:15

Almassora finalitza 2022 amb 18 obres executades per un total d'11.7 milions d'euros

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 58 segundos

Noticias Relacionadas

El percentatge d'execució d'inversions, que frega el 70%, seria més ampli en cas de no haver patit processos d'adjudicació deserts o retards en obres

L'Ajuntament d'Almassora inicia hui any amb el tancament “històric” d'inversions executades en 2022. La Intervenció municipal ha ratificat el rècord d'obres impulsades en l'exercici recentment acabat, amb 18 actuacions, i el pagament d'11.781.089,57 euros per aquestes obres.

Entre les actuacions figura la construcció dels col·legis Riu Millars i Santa Quitèria, la compra dels terrenys per a la pantalla acústica del Serrallo, la rehabilitació del Auditori Les Boqueres, la reforma de la central de la Policia Local, les obres en l'avinguda Castelló o les millores en els accessos al polígon Ramonet.

Els barris han sigut els protagonistes de les inversions en aquest any de rècord en obra pública: nou enllumenat led a la platja, actuació integral en Corell, accessibilitat en Pius XII, obertura del carrer Les Alqueries a Fàtima, remodelació del Casal Jove en Santa Bàrbera, accessibilitat a l'entorn de la plaça Botànic Calduch i inauguració del Trinquet Antoniet d’Almassora en Boqueras.

“Mai abans Almassora havia gastat una quantitat de diners tan elevada per a executar inversions, la majoria d'aquestes cofinançades al costat d'altres administracions, un fet que confirma que no hem deixat de treballar per a modernitzar la nostra ciutat i que hem portat les millores a tots els barris sense pujar impostos”, en paraules de l'alcaldessa, Merche Galí, després de conéixer el balanç facilitat per la Intervenció al tancament de 2022.

Tal com han indicat les mateixes fonts, el percentatge d'execució d'inversions, que frega el 70%, seria més ampli en cas de no haver patit processos d'adjudicació deserts o retards en obres. Així, l'Ajuntament d'Almassora va complir el seu compromís de licitar la reparació de les goteres en el pavelló La Garrofera, la reforma de la seu social de Fàtima o el circuit de bicicletes BMX sense que les empreses constructores presentaren ofertes.

La localitat inicia hui nou any, i en uns dies nou pressupost, amb 9,6 milions d'euros reservats a inversions, als quals se sumaran els fons Next Generation aconseguits per a rehabilitació de barris. La resolució de la Generalitat Valenciana ha confirmat aquesta setmana l'obtenció de 3,8 milions d'euros per a aquest programa a Almassora, que en 2023 gaudirà de la seua primera anualitat valorada en 1.872.527,89 euros.