Noticias Castellón
viernes, 27 de enero del 2023 | Última actualización: 22:27

Almassora estudia adaptar la quantia pressupostada en el Pla d’Ocupació Municipal en funció de les dades de l’atur

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 10 segundos

Noticias Relacionadas

El passat 15 de desembre es va aprovar el pressupost municipal actual de 36,5 milions d'euros, amb 9,6 milions dels comptes destinats a inversions

L'Ajuntament d'Almassora estudia adaptar la quantia pressupostada cada exercici econòmic al Pla d'Ocupació Municipal en funció de les dades de població desocupada de cada any. El regidor d'Hisenda, Santiago Agustí, ja va traslladar la idea a la corporació local en el ple celebrat el passat 15 de desembre quan es va aprovar el pressupost municipal actual de 36,5 milions d'euros, amb 9,6 milions dels comptes destinats a inversions. El document va tirar avant amb els vots favorables del PSPV i Ciutadans, l'abstenció de Compromís i la negativa del Partit Popular.

“La idea és proposar un pacte de futur a tots els partits polítics d'Almassora perquè el pressupost destinat al Pla d'Ocupació Municipal vaja d'acord amb la taxa d'atur de cada any en la localitat”, ha comentat l'edil d'Hisenda, Santiago Agustí. L'objectiu de l'equip de govern és ajustar-se a la realitat social que existeix en el municipi i fixar l'import en funció de la xifra de persones desocupades cada any amb la premissa d'immobilitzar les quanties “governe qui governe” per a no perjudicar les persones més necessitades.

Agustí va recordar en el ple municipal el passat 15 de desembre que “en 2014, amb una taxa d'atur superior al 28%, l'equip de govern va pressupostar únicament 100.000 euros per al Pla d'Ocupació, mentre que enguany destinarem 150.000 euros amb una taxa de desocupació del 12,67%, és a dir, menys de la meitat que durant aquells anys”. “És una idea a futur que ens permetrà a tots realitzar millors polítiques d'ocupabilitat per a la ciutadania d'Almassora”, afirma l'edil.

Cal recordar que el consistori va activar el primer milió d'euros de 2023 destinat a l'ocupació la setmana passada amb la signatura de 30 contractes per a professionals dels programes d'ús d'obra de paleta, jardineria i administració, a més dels 10 subscrits amb dones específic per a serveis administratius. A aquestes 40 persones que ixen de l'atur se sumen quatre agents de la Policia Local incorporats abans d'aquesta finalitat d'any per a reforçar la plantilla.

Finalment, aquest programa d'ocupació, subvencionat pel servei Labora, és el més quantiós de tots els previstos per a l'exercici econòmic de 2023. El programa aconsegueix els 695.703,2 euros per a combinar la formació acadèmica en les naus del Centre de Formació de l'avinguda José Ortiz amb pràctiques en el propi recinte o en altres dependències a càrrec del consistori. Els participants, en situació de dificultat econòmica, compten amb 12 mesos de treball i formació remunerada.