viernes, 18 de junio, 2021  |  
Almassora renova l’enllumenat amb fons FEDER amb una inversió de 118.610 euros amb l’eficiència de nous equips electrònics Almassora renova l’enllumenat amb fons FEDER amb una inversió de 118.610 euros amb l’eficiència de nous equips electrònics

- 11 julio, 2020 -

D'aquesta manera l'ajuntament estalviarà 67.000 euros a l'any gràcies a les opcions de baix consum que han sigut instal.lades Almassora renova l’enllumenat amb fons FEDER amb una inversió de 118.610 euros amb l’eficiència de nous equips electrònics

D’aquesta manera l’ajuntament estalviarà 67.000 euros a l’any gràcies a les opcions de baix consum que han sigut instal.lades

Castellón Información

L’Ajuntament d’Almassora ha recepcionat les obres de renovació de l’enllumenat en l’entorn cofinançades fons FEDER de la Unió Europea. La inversió, que ascendeix a 118.610,25 euros, permetrà estalviar 67.000 euros cada any gràcies a l’eficiència dels nous equips electrònics, llums i lluminàries led instal·lats al parc Manuel Pesudo i adjacents.

Una empresa local, Electricitat Julián Marín S.L., ha estat l’encarregada de la renovació dels més de 1.300 equips i llums per equips electrònics amb tecnologia actual i llums de 140 watts d’halogenurs metàl·lics en el cas de les vies públiques que envolten al parc per a estalviar 67.000 euros anuals. Per part seva, el subministrament per a l’interior del parc ha estat a càrrec de Eiffage Energia S.L.O. per 18.092,98 euros. Entre tots dos, que sumen 1.375 equips per baix consum i led, Almassora estalviarà 67.000 euros anuals.

D’aquesta manera, la localitat complirà l’objectiu d’eficiència de recursos al qual aspirava amb l’aprovació de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) i, a més, en aquest cas ha permès la contractació d’una empresa local. Tot això redundarà en un benefici per al conjunt de la població que, segons l’informe de l’enginyer municipal, veurà amortitzada la inversió en menys de dos anys i mig.

El factor de potència i la versatilitat en la regulació també formen part d’una actuació que suposarà el descens de la potència en 100.859 watts a l’entorn del parc. Segons l’informe municipal, amb un ús de 4.100 hores anuals al preu mitjà de 0,15 quilowatts hora, el canvi suposaria un estalvi anual aproximat de 62.028 euros anuals en les vies de la zona. En el cas de les 68 lluminàries de l’interior de la zona verda, l’aposta per leds de 35 watts preveu un estalvi anual de 5.437 euros.

El tancament d’aquesta actuació es produeix un any després que Almassora invertís altres 172.896,9 euros amb la subvenció al 50% dels fons FEDER de la Unió Europea i el Pla Castelló 135 de la Diputació Provincial per a la substitució de l’enllumenat en les principals avingudes. En aquest cas, l’empresa Sociedad Ibérica de Construcciones Eléctricas va renovar els equips per uns altres més eficients de 105 W, regulables i programables des del consistori, en les principals vies: Sant Ferran, 9 d’Octubre, Sant Pau, José Ortiz, Santa Quitèria i Constitució i les avingudes Generalitat, Boqueres, Castelló i Grau.

Totes dues actuacions s’emmarquen dins de les mesures recollides en l’estratègia DUSI per a la conservació de l’ecosistema i el fre al canvi climàtic. El projecte continuarà a futur amb la renovació de lluminàries en el districte marítim per a estendre una mesura que el consistori va iniciar a la Vila i els polígons industrials.

Whatsapp Telegram