Noticias Castellón
lunes, 30 de enero del 2023 | Última actualización: 11:49

Almassora engrosseix el seu catàleg de patrimoni amb la Casa dels Àngels

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 49 segundos

Noticias Relacionadas

El pressupost per a la compra procedeix de la Regidoria de Patrimoni, interessada a recuperar el tram de muralla medieval del segle XIII descoberta en 2003 a l'interior de l'immoble

La Casa dels Àngels ja forma part del catàleg de patrimoni de l'Ajuntament d'Almassora. L'alcaldessa i els propietaris de l'immoble han signat davant notari en el consistori la compra-venda per 23.001,3 euros per a rehabilitar l'edifici i permetre les visites a la muralla interior. La recuperació d'aquestes restes tindrà lloc 20 anys després del seu descobriment.

El pressupost per a la compra procedeix de la Regidoria de Patrimoni, interessada a recuperar el tram de muralla medieval del segle XIII descoberta en 2003 a l'interior de l'immoble, que data de 1886. Recondicionar aquest habitatge de 90 metres quadrats permetrà al departament posar en valor aquesta part del patrimoni històric que també és visible en menor mesura als carrers Verge de la Llum i Sant Vicent.

D'aquests 15 metres, el tram més extens és el que està a l'interior de l'immoble recentment adquirit, que a més conté una sagetera, arcs gòtics en rajola i tota la construcció en tapial. Tot això està inclòs en el Bé d'Interés Cultural (BIC) que afecta el barri antic d'Almassora amb l'objectiu de garantir la seua conservació.

Els documents localitzats situen en al voltant de 1260 la data de creació d'aquest districte originari format per dos carrers centrals i altres dos que transcorrien en paral·lel a la muralla, a més de la plaça central. Va ser a partir de la conquesta del rei Jaume I, a mitjan segle XIII, quan l'entramat històric comença a créixer fins a situar-se com el barri amb més elements protegits pel catàleg municipal.

És per això que la rehabilitació de l'habitatge per a mostrar al públic les restes de la muralla medieval suposarà un al·licient més per al patrimoni com a element atractiu per a les visites. Al costat del Museu Municipal i el jaciment arqueològic del Torrelló del Boverot, la Casa dels Àngels es convertirà en epicentre de la ruta històrica local després de les obres de recuperació.