Noticias Castellón
jueves, 30 de junio del 2022 | Última actualización: 07:25

Almassora exhibeix hui els dos últims bous del tancament d’Algarra, Panameño i Ojinegro

Tiempo de Lectura: 36 segundos

Noticias Relacionadas

El municipi recupera el concurs Ecopeña amb l’objectiu de reciclar vidre, cartó i plàstic

Castellón Información

Almassora reprén hui a les 18 hores la jornada taurina de bous al carrer amb els dos salvatges que no van participar en els bous per la Vila del passat dissabte 21 tant en el recorregut vespertí com nocturn. No obstant això, els bous, Panameño i Ojinegro, sí que van córrer en el primer tancament sense restriccions en el municipi en el qual van participar més de 7.000 persones. A més, el municipi reprén al migdia el concurs Ecopeña després de la seua última edició en les festes del Roser d’octubre de 2019 a causa de la Covid-19.

 width=En aquest sentit, des de les 12 hores fins a les 16 hores, les penyes del municipi podran participar en el concurs Ecopeña en la plaça Santa Teresa. La competició consistirà a recollir el reciclatge de vidre, cartó i plàstic produït per les associacions al llarg de les festes de Santa Quitèria. Per aquest motiu, les agrupacions també podran participar, a la mateixa hora i en el mateix lloc, el divendres 27 de maig.

El premi per a aquella penya que aconseguisca reciclar més quilos de vidre, cartó i plàstic radicarà en una cistella amb productes gastronòmics valorada en 100 euros. ‘És un incentiu per a animar a les associacions al fet que ajuden a reutilitzar i aprofitar els residus que produeixen durant les festes’, ha assenyalat el regidor de Gestió de Residus, Javier Martí. L’última edició va ser durant les festes del Roser d’octubre de 2019, on la penya La Gleva va presentar 236 quilos de residus.

Per tant, els bous per la Vila començaran a les 18 hores amb dos bous de la ramaderia Luis Algarra Polera. El primer, Panameño, patrocinat per l’Ajuntament d’Almassora, eixirà de la plaça Picaora i serà embolat en la plaça Major. El segon, Ojinegro, costejat per les penyes El Caragol, Aficionades Taurines, Aficionats al Bou i el grup format per Penjats, Barrilet, El Racó i T’Empujen; exhibirà el seu port tant a la vesprada com a la nit des de la plaça Major. Així, els bous embolats començaran a les 23 hores.

A més, l’equip de govern ha preparat més activitats per al públic assistent al llarg de la jornada de hui. La vesprada estarà amenitzada amb activitats infantils com, per exemple, canta-jocs a càrrec de Superanimaciones en la plaça Santa Isabel a les 18.30 hores. I, d’altra banda, la ciutadania també disposarà de l’actuació musical del grup Idilio Fusión Music a les 20 hores en la plaça Pere Cornell.