Noticias Castellón
jueves, 01 de diciembre del 2022 | Última actualización: 23:46

Almassora contracta la redacció d’un Pla d’Emergències per al polígon SUPOI-8

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 20 segundos

Noticias Relacionadas

És el primer pas de l’EGM de l’àrea industrial després de la seua aprovació en el passat ple

L'Ajuntament d'Almassora ha encarregat a l'empresa Sequoia Gestió Ambiental SL la redacció d'un Pla d'Emergències per al polígon industrial del SUPOI-8. El departament de Contractació del consistori ha adjudicat aquest contracte menor a la mercantil valenciana per un import de 7.368,9 euros. La necessitat de la creació d'aquest document està recollida en el conveni entre l'Ajuntament i l'Entitat de Gestió i Modernització (EGM) del SUPOI-8, aprovat en el ple extraordinari celebrat divendres passat 28 d'octubre.

En aquest sentit, l'elaboració d'aquest Pla d'Emergències del polígon SUPOI-8 suposarà caracteritzar i descriure els possibles riscos, tant interns com externs, que puguen afectar aquesta àrea industrial. A més, aquest document garantirà l'estructura i organització de tot el recinte amb la finalitat de comptar amb diferents vies d'actuació clares per a tots els participants a l'hora de fer front a possibles contratemps inesperats en el dia a dia.

La creació del Pla d'Emergències comporta els següents treballs: realització d'un estudi detallat de les característiques específiques del polígon SUPOI-8, descripció de l'entorn de l'àrea industrial, identificació de tots els establiments situats en el recinte i els seus respectius treballadors, anàlisis dels riscos interns del polígon amb els possibles escenaris accidentals, estudi dels riscos externs als quals està exposat, desenvolupament de cartografia específica i elaboració d'un projecte complet sobre aquest tema.

D'aquesta manera, una de les primeres peticions de les empreses que formen l’EGM del SUPOI-8 es veurà efectuada abans de finalitzar l'any. Aquesta sol·licitud estava recollida en el conveni signat entre totes dues institucions i aprovat el divendres passat en el ple extraordinari. Per a això, el consistori ha confiat en l'empresa valenciana, Sequoia Gestió Ambiental SL, la mateixa companyia responsable de l'elaboració del Pla Territorial Municipal enfront d'Emergències.

Així mateix, l’EGM, amb més de 40 signatures participants, ja compta amb una junta directiva presidida pel representant Neolith Distribució, la vicepresidència i tresoreria recau en Indústries Alcorenses Confederades (Inalco), mentre que la secretaria és per a Casfi. Per part seua, seran vocals: Indústries Dolz, Kerakoll Ibèrica, Indústria Verbenera Castellonenca, Sigmadiamant, Thesize Surface, Olapar i la regidora de Territori, Carmina Martinavarro, en representació de l'Ajuntament d'Almassora.

Finalment, Martinavarro ha declarat que “aquest és el primer assoliment aconseguit per l’EGM del Camí Fondo després de la seua aprovació la setmana passada, però no serà l'únic”. “Entre els objectius per a l'any que ve destaquen: accessos, vials i rotondes àmplies, sanejament de la xarxa de pluvials i residuals, rutes vianants i carrils bici, enllumenat públic i boques d'aigua contra incendis, entre altres”, ha apuntat l'edil de l'àrea.