Noticias Castellón
sábado, 04 de febrero del 2023 | Última actualización: 22:25

Almassora contracta a 10 dones gràcies a un programa mixte de formació i ocupació amb una subvenció de 250.000 euros

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 3 segundos

Noticias Relacionadas

Un taller d'ocupació que els oferirà coneixements teòrics i pràctics relacionats amb operacions auxiliars de serveis administratius i en relació amb el client

L'Ajuntament d'Almassora ha contractat 10 dones durant un any amb una subvenció de 251.354,40 euros per a garantir la seua formació i la seua pròxima incorporació al mercat laboral. Formen part d'un taller d'ocupació que els oferirà coneixements teòrics i pràctics relacionats amb operacions auxiliars de serveis administratius i en relació amb el client.

Les beneficiàries han signat els seus contractes en el consistori i hui arranquen la part teòrica en el Centre de Formació renovat al costat de l'avinguda José Ortiz. En l'apartat laboral, la resolució de la convocatòria inclou treballs administratius en diferents dependències de l'Ajuntament d'Almassora: el propi edifici consistorial, Serveis Socials, la piscina municipal, la biblioteca i el departament de Promoció Econòmica.

La subvenció del Servei Valencià d'Ocupació i Formació, Labora, té efectes des del dia de hui fins a la mateixa data de 2023 per a oferir a les beneficiàries del programa 1.920 hores de formació en el centre en alternança amb el treball o la pràctica professional en la institució.

D'acord amb les bases, el projecte inclou també formació complementària: inserció laboral, sensibilització mediambiental i igualtat de gènere (10 hores), alfabetització informàtica (25 hores) i formació bàsica de riscos laborals (30 hores). El taller suposa a més la creació d'una plaça de direcció que va reunir 55 aspirants i un docent per a administració, que inclou classes d'anglés, amb 30 persones candidates.

El procés de selecció de les alumnes va valorar el currículum i la documentació acreditativa de mèrits i d'experiència professional, així com cursos oficials homologats o impartits amb entitats públiques relacionats amb el lloc a cobrir. El tribunal va considerar les titulacions universitàries de caràcter oficial: doctorat, màster universitari, enginyeria, arquitectura, llicenciatura, grau universitari, diplomatura, Arquitectura tècnica, enginyeria tècnica o equivalents, així com idiomes.

Tal com indica la convocatòria de la subvenció de Labora, totes les aspirants són majors d'edat, demandants d'ocupació o estan inscrites en règim de millora d'ocupació i compleixen els resquisitos per a formalització un contracte mixt per a formació i aprenentatge. “Tanquem l'any complint el nostre compromís per a donar una nova oportunitat a aquestes veïnes, que s'incorporaran al mercat laboral amb la seua formació actualitzada”, ha declarat l'alcaldessa, Merche Galí.