lunes, 29 de noviembre, 2021  |  
L’Ajuntament d’Almassora contracta 45 persones desocupades per a netejar els camins i sèquies L’Ajuntament d’Almassora contracta 45 persones desocupades per a netejar els camins i sèquies

- 31 julio, 2018 -

Treballaran en vies rurals de l'horta i el secà L’Ajuntament d’Almassora contracta 45 persones desocupades per a netejar els camins i sèquies

Treballaran en vies rurals de l’horta i el secà

Castellón Información

L’Ajuntament d’Almassora ha formalitzat aquest matí la contractació de 45 peons i peones agrícoles que, durant tot el mes d’agost, assumiran la neteja de camins, sèquies i vessaments del terme municipal. Totes les persones incorporades es trobaven en situació de desocupació i han sigut derivades al consistori pel Servef.

Així doncs, els professionals seran distribuïts entre les zones d’horta i secà i en els polígons industrials en grups d’entre cinc i set persones. Així doncs, 17 d’aquestes persones treballaran el neteja de camins del districte marítim, altres 14 en les àrees de Santa Quitèria i el Pla de Museros i altres 14 es dedicaran a buidar grans i xicotets vessaments.

Totes les persones contractades rebran formació en seguretat i prevenció de riscos laborals, així com un parell de botes de seguretat que hauran de portar durant les hores de treball. Així mateix, els treballadors i les treballadores han passat una revisió mèdica voluntària.

“Les labors que aneu a desenvolupar són molt importants ja que permeten conservar adequadament els camins i que els conductes de pas d’aigua romanguen nets de cara a la temporada de pluja”, ha assegurat l’edil d’Ocupació, Roger Beltrán, davant els professionals durant la trobada de signatura de contractes. En la reunió, els tècnics municipals també els han explicat les normes de treball i els han informat dels punts als quals hauran de desplaçar-se per a realitzar les tasques que els han sigut assignades.

Cal recordar que aquesta iniciativa és possible gràcies als programes d’ocupació per a treballadors agrícoles finançats per la Conselleria de Treball. En aquest sentit, l’aportació autonòmica ascendeix a 62.020, 27 euros, mentre que l’Ajuntament d’Almassora contribueix a aquestes contractacions amb 5.309,18 euros. El consistori també assumeix la compra de material i les despeses derivades de formació de les persones beneficiàries.

Per a seleccionar aquest personal, el Servef va remetre al departament d’ocupació una llista amb 276 candidats que havien treballat un mínim de tres mesos sota el règim especial agrari en l’últim any. La taula de baremació ha tingut en compte aspectes com les càrregues familiars i la renda total de la unitat familiar a l’hora de valorar els perfils. En la contractació el consistori també ha prioritzat l’accés de les persones que no hagueren participat en l’última edició d’aquest programa d’ocupació.

Whatsapp Telegram