Martes, 25 de febrero, 2020  |  
Almassora ‘bateja’ el trinquet municipal com a ‘Antoniet’, exjugador i mestre de pilota Almassora ‘bateja’ el trinquet municipal com a ‘Antoniet’, exjugador i mestre de pilota

- 8 diciembre, 2019 -

La proposició de l'alcaldia passarà demà pel ple municipal on espera aprovar-se la nova denominació Almassora ‘bateja’ el trinquet municipal com a ‘Antoniet’, exjugador i mestre de pilota

La proposició de l’alcaldia passarà demà pel ple municipal on espera aprovar-se la nova denominació

Castellón Información

Trinquet Municipal Antoniet d’Almassora. Aquesta és la proposta d’Alcaldia que passarà demà pel ple ordinari de l’Ajuntament d’Almassora per a denominar a la nova instal·lació esportiva. L’obra, cofinançada per la Unió Europea a través dels fons FEDER, la Diputació Provincial de Castelló i el consistori local, encara la recta final per a la seua inauguració.

Per aquest motiu, l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha contactat telefònicament amb Antonio Jorques Mas, conegut professionalment com Antoniet d’Almassora, per a comunicar-li personalment que el trinquet portarà el seu nom pels mèrits collits pel jugador local de pilota valenciana. La primera edil espera que la corporació municipal recolze la proposta de l’equip de govern durant la sessió plenària.

L’exjugador és mestre a les escoles dels clubs de pilota valenciana d’Almassora i Atzeneta, fet que demostra la seua passió per aquest esport als 72 anys. Va debutar amb 17 anys en el trinquet local i va mantindre la seua reeixida carrera durant tres dècades fins a la seua retirada. Jorques va destacar en la modalitat de ‘escala i corda’, on ocupava amb gran professionalitat la posició de resta.

Entre els seus assoliments més importants destaca el Campionat Nacional d’Escala i Corda de 1973 o la seua nominació a Millor Esportista de la Comunitat Valenciana en 1975. A més, en 1999 va rebre la Medalla de Plata de la Pilota Valenciana per la seua presència durant 29 anys en els millors cartells d’aquest esport.

Galí ha considerat que “Antoniet ha rebut la notícia de la denominació del trinquet amb el seu nom amb gran alegria però la veritat és que l’honor és per al seu poble, perquè pervisca la seua memòria i els assoliments aconseguits en aquesta obra tan important i que tant d’esforç ha costat tirar avant”.

Cal recordar que la instal·lació esportiva situada entre els camps de futbol de Boqueras i el col·legi Errant Vilar obrirà les seues portes en breu i donarà servei al Club de Pilota d’Almassora, així com als centres educatius i a la ciutadania que vulga iniciar-se o perfeccionar la pràctica de la pilota valenciana.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *