Noticias Castellón
martes, 31 de enero del 2023 | Última actualización: 14:06

Almassora aprovarà aquest dilluns les competències de les obres del nou l'IES Àlvaro Falomir per 15,7 milions

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 53 segundos

Noticias Relacionadas

El ple de l'Ajuntament d'Almassora aprovarà demà l'assumpció de les competències per a assumir les obres de remodelació de l'IES Álvaro Falomir per 15,7 milions, l'actuació més cara executada pel municipi en tota la seua història. El punt marcarà el primer debat de l'any, en el qual la proposta d'Alcaldia té com a objectiu accelerar el procediment administratiu per a licitar les obres.

No en va, el departament d'Urbanisme ultima el projecte a l'actualització de preus de mercat a conseqüència de la inflació i l'escassetat de materials. Una vegada conclòs, ho remetrà a Contractació per a obrir el termini al fet que les empreses presenten les seues ofertes per un import límit de 15.716.130,71 euros. La delegació que acceptarà demà el ple va acompanyada del corresponent finançament, per a això el pressupost municipal ja ha reservat la quantia necessària per a iniciar les obres.

La suma global ha passat de 10,6 a 15,7 milions d'euros, un fet que ha motivat el retard dels tràmits administratius però que està concebut per a evitar que la licitació quede deserta pel progressiu encariment dels preus de mercat. Aquesta circumstància afectaria en major mesura a l'inici del projecte dissenyat per Fernando Zaragoza i Begoña Conill.

D'aquesta manera, l'adequació i ampliació de l'IES Álvaro Falomir es convertirà en el tercer centre educatiu que el consistori executa íntegrament amb càrrec al pla Edificant de la Generalitat Valenciana després dels col·legis Riu Millars i Santa Quitèria, i el quart de les dues últimes legislatures amb el Regina Violant al marge del programa Edificant.

La previsió municipal passa per aprovar aquest dilluns l'acceptació de les competències, tal com recull la convocatòria del ple amb l'ordre del dia, i a continuació traslladar al departament de Contractació la documentació perquè traga a concurs la licitació de les obres.

El pressupost de 2023, que ha entrat en vigor aquesta setmana, recull una partida per a aquest any de 4.714.839,21 euros per a iniciar els treballs una vegada adjudicat el projecte a la constructora millor puntuada. En tractar-se d'una obra pluriennal, la resta de la inversió s'efectuarà a futur fins a completar els 15,7 milions d'euros que permetran renovar per complet i ampliar el primer institut d'Almassora.