Noticias Castellón
domingo, 27 de noviembre del 2022 | Última actualización: 13:11

Almassora anuncia el naixement de l'App Zoco, una tenda virtual potenciadora del comerç de proximitat

Tiempo de Lectura: 42 segundos

Noticias Relacionadas

L'aplicació per a mòbils reuneix botigues d'alimentació, tèxtil i calçat, esports, estètica i restauració, entre altres , com a aparador 

Castellón Información

Les noves tecnologies arriben a la província de Castelló. Almassora se suma al desenvolupament duna app (anomenada Zono) que potencia la compra de proximitat i que és gratuïta per als seus ciutadans. Castelló també té una app molt pareguda, anomenada Cistella. Més de 20 negocis d'Almassora participen ja en l'App Zoco per a facilitar la presentació i venda dels seus productes i serveis ‘en línia’. L'aplicació per a mòbils reuneix botigues d'alimentació, tèxtil i calçat, esports, estètica i restauració, entre altres, com a aparador per a donar-se a conéixer al públic o fidelitzar la seua clientela també a través de les noves tecnologies.

 width=

Zoco és una App gratuïta que permet als venedors la comunicació directa amb la clientela a través d'un xat per a oferir un tracte personalitzat i establir una relació de confiança mútua. També disposa d'un perfil perquè el negoci descriga la seua activitat i facilite direcció i forma de contacte, a més de tindre la possibilitat de mostrar el seu catàleg o part d'aquest.

Per part seua, les persones que es descarreguen l'aplicació tenen accés a l'horari i mètode de pagament acceptat per cada establiment, un dels principals avantatges per a evitar desplaçaments en cas d'optar per la compra física en un moment en què la recomanació passa per reduir el contacte personal. De fet, l'App també permet als negocis especificar si disposen d'enviament a domicili o se cenyeixen a la recollida en botiga.

En menys d'un mes d'activitat, més de 20 negocis de tots els barris han descarregat l'aplicació per a acostar els seus serveis a un públic que ha multiplicat les compres ‘en línia’. Aquesta eina suposa també una via de publicitat per a donar-se a conéixer a residents d'altres punts del municipi, en tant que l'App localitza els negocis en funció de la distància entre el dispositiu mòbil i l'establiment.

El departament de Comerç ha fet una crida pública per a descarregar l'aplicació Zoco, gratuïta tant en el cas d'empreses com en el de consumidors. Una vegada completada la descàrrega, el programa sol·licita un correu electrònic i una contrasenya que la persona usuària s'identifique com a negoci o client. “Perruqueries i centres d'estètica, ferreteries, centres esportius, subministraments informàtics, despatxos d'advocats… qualsevol pot utilitzar aquest nou canal per a arribar a nous clients o contactar de manera directa amb ells”, ha defensat el regidor de l'àrea, Javier Martí. A més, poden modificar els catàlegs de productes en qualsevol moment i afegir imatges.