Noticias Castellón
domingo, 01 de octubre del 2023 | Última actualización: 20:17

Almassora agilitza les valoracions de la dependència

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 49 segundos

Noticias Relacionadas

L’Ajuntament ha gestionat des de principi d’any 122 sol·licituds, de les quals 39 són revisions de grau, així com ha dut a terme 119 valoracions

La Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Almassora ha fet balanç del Servei d’Atenció a la Dependència des de principi d’any. La regidora de l’àrea, Eugenia Martinavarro, ha ressaltat que la localitat es troba entre els municipis que ofereixen un servei més eficaç, “perquè es tracta de donar una resposta àgil i de qualitat humana a les persones que a causa de qualsevol circumstància han vist limitada la seua autonomia personal”.


Així, aquest departament ha gestionat un total de 122 sol·licituds durant el 2023, de les quals 83 han sigut inicials per al reconeixement de la situació de dependència, i 39 de revisió per agreujament de les seues patologies. A més, s’han realitzat un total de 119 valoracions aplicant els instruments tècnics propis de valoració en els domicilis de les persones dependents.

D’igual manera, s’han efectuat un total de 178 informes socials perquè les persones dependents tinguen accés als serveis i prestacions que ofereix la cartera de dependència, podent d’aquesta manera els beneficiaris seleccionar i personalitzar aquelles prestacions i serveis que millor s’adeqüen a les pròpies realitats i desitjos de com ser atés o cura

La regidora de Serveis Socials ha recordat que l’Ajuntament atorga prioritat a aquestes tramitacions “perquè som conscients de les situacions que suposen tant per a les mateixes persones com per a les famílies el fet de cuidar”. Per això, les persones dependents del municipi entren a formar part del Sistema d’Atenció a la Dependència en un termini de 24 a 48 hores, sent els seus expedients gravats en l’aplicació per a ser verificats per la Generalitat.

Almassora compleix els terminis establits pel Decret 62/2017 i 102/2022, del Consell, pel qual s’estableix el procediment per a reconéixer el grau de dependència a les persones i l’accés al sistema públic de serveis i prestacions econòmiques. Actualment, s’estan duent a terme les valoracions dels expedients corresponents al mes de maig del present any, la qual cosa suposa una resposta ràpida i una gestió excel·lent del servei.