Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
domingo, 02 de abril del 2023 | Última actualización: 13:27

Advertisement
Advertisement

Almassora adquireix un radar que permetrà millorar la seguretat viària en zones escolars i grans vies del municipi

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 6 segundos

Noticias Relacionadas

El personal responsable de trànsit en la Policia Local ha rebut formació específica per al correcte funcionament d’aquest dispositiu

El regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament d’Almassora, Javier Martí, i el comissari cap de la Policia Local, Roberto Verdoy, han presentat aquesta setmana el radar que permetrà millorar la seguretat viària en zones escolars i grans vies del municipi que registren altes velocitats. El consistori, a petició veïnal per a reduir la velocitat, ha adquirit aquest equip d’última generació. El personal responsable de trànsit en la Policia Local d’Almassora ha rebut formació específica per al correcte funcionament d’aquest dispositiu.

Cal recordar que durant el segon semestre de l’any passat, els agents municipals van realitzar diversos controls amb la conclusió d’un augment de la velocitat per part d’alguns conductors en determinats viaris de la localitat. Aquest fet va precipitar una nova campanya de conscienciació a través dels radars pedagògics. Finalment, atesa la sol·licitud veïnal, el consistori ha adquirit un equipament esècífico per a la Policia Local que permeta limitar aquestes infraccions per part dels qui no respecten la seguretat viària i posen en perill, entre altres, a escolars.

El radar d’última generació té capacitat d’actuació tant pel dia com a la nit, mentre que anteriorment la Policia Local únicament podia controlar la velocitat dels conductors en horari diürn. A més, el dispositiu permet captar vehicles en tots dos sentits de circulació i fins a tres carrils diferents, també diferència entre elements de transport pesats o lleugers, conté lectura automàtica de matrícules i compta amb un maneig senzill a causa de la seua grandària reduïda.

La setmana passada, personal de l’empresa creadora de l’equip, va impartir formació en la central de la Policia a 16 agents del cos responsables del trànsit en el municipi. Els empleats públics van rebre una classe teòrica amb les característiques, funcionament i manteniment del dispositiu, a més de comprovar en diverses vies d’Almassora l’operativitat de l’equip en un procediment pràctic.

Finalment, el regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Martí, ha declarat que “després de les peticions veïnals rebudes telemàticament i en el propi consistori respecte a la irresponsabilitat d’uns pocs conductors amb les normes de trànsit, hem decidit actuar amb la compra d’aquest dispositiu d’última tecnologia”. “L’ús d’aquest radar repercutirà positivament en la millora de la seguretat viària sobretot a les escoles”, ha afirmat el comissari cap.

Advertisement
Advertisement