Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
miércoles, 22 de marzo del 2023 | Última actualización: 22:51

Advertisement
Advertisement

Vila-real demanarà al Consell que les mesures respecte a tancament o obertura de parcs siguen igual per a tots

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 45 segundos

Noticias Relacionadas

Benlloch es manifiesta respectea les restes de maig. “El lògic seria que no hi haguera festes però falten quatre mesos i no és una decisió sols de l’equip de govern”. Per altra banda, de moment no està previst l’ús del CTE com a Hospital de campanya i Proximitat ha adquirit tres contenidors de vidre que seran com a cases per a les colònies de gats per a les quals s’està buscant una ubicació.

Castellón Información/S.N.

Vila-real ha celebrat hui el ple corresponent al mes de gener de 2021 i la part de precs i preguntes ha estat centrada sobretot en l’impacte de la Covid-19 a la ciutat i les últimes decissions. El portaveu de Cs, Domingo Vicent, ha demanat informació sobre aspectes relacionats amb la pandèmia que han tingut lloc en els últims dies.

En primer lloc s’ha referit a les obres le la nova UCI de l’Hospital de la Plana, si l’alcalde, José Benlloch, sap el motiu del retard que va denunciar ahir el sindicat CSIF. L’alcalde ha assegurat que han intentat fer tot en la seua mà per a accelerar les obres, cedir sòl i facilitar llicències, i que sap de la preocupació de Carmelina Pla, directora general d’Infraestructures de la Conselleria de Sanitat i que li ha comunicat que construir una UCI per valor de dos milions és complicat i no ha pogut estar a punt, al que se suma la nova ampliació de l’Hospital que s’està estudiants. “Amb els models constructius de sempre, s’allarguen els temps, i sobretot amb els requisits d’una construcció com una UCI”, ha declarat.

 width=

Vicent també ha preguntat per l’Hospital de campanya del CTE i sobre el tancament perimetral que establit el Consell. “Hi ha gent a la qual li sorprèn que ciutats amb menys habitants i més incidència no s’ha fet aquesta prohibició”, ha afirmat. L’alcalde ha contestat que no s’esperava una tercera onada amb tanta incidència i que la cessió s’ha fet fins que acabe la pandèmia i sense data de final, per tant està a la seua disposició. De moment no hi ha previsió per a posar-lo en marxa i habilitat tot el sistema de comunicacions i fibra i el conveni continua vigent, ja que és un espai que no s’usa.

Respecte al tancament decretat pel Consell aquest cap de setmana, ha explicat que el dijous estan convocats amb una reunió amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, les quinze ciutats afectades. “Aquestes poden sumar perfectament un 60 o 70% de la població, per tant és una manera d’evitar que la gent faça turisme i isca com s’ha fet en setmanes anteriors i que ara estem pagant. És una manera objectiva, i en segon lloc, aquestes ciutats tenen un dispositiu de Policia que fa possible aquest control. Nosaltres comptem amb més de 200 efectius i és possible controlar que es complisquen les restriccions, Encara que hem d’aclarir que no estarem confinats i que dins de la ciutat es podrà eixir complint les normes”, ha assegurat.

Estat dels pressupostos participatius

El regidor de Compromís, Sant Cortells, ha preguntat a la regidora de Participació Ciutadana, Miriam Caravaca, per l’estat dels pressupostos participatius, i ha contestat que com en aquest moment no estan els nous comptes vigents, cap de les iniciatives previstes pot portar-se a terme. “De l’exercici 2020 s’han fet quasi el 80% de les prppstes a pesar de la crisi sanitària però hui dia encara no podem posar en marxa la nova convocatòaria”, ha manifestat. Després la regidora i portaveu de Compromís, Maria Fajardo, ha preguntat per la col·laboració amb entitats amb col·laboració animal com Gats de Barri per a promoure l’adopció. Silvia Gómez ha explicat que l’empresa adjudicatària de recollida d’animals està prevista una campanya de difusió de l’adopció a través de xarxes

Contenidors de vidre per a les colònies de gats

 width=

Caravaca també ha explicat que hi ha conveni amb Gats de Barri de 5.000 euros per a l’esterilització dels animals i que s’hi han adquirit tres contenidors de vidre que seran com a cases per a les colònies de gats i s’està buscant una ubicació.

El regidor del PP, Adrián Casabó, ha preguntat per la cessió de l’alberg per a hostalatge d’agricultors durant la campanya de citrícola i alcalde i regidor de l’àrea li ha contestat que s’ha iniciat l’expedient i que està a la disposició de la Conselleria. Tragsa s’ha ocupat de l’adequació i compta amb tretze llits, però no s’ha fet ús encara”, han explicat.

Casabó també ha preguntat per la zona del Termet, si hi ha previst algun dispositiu de vigilància més exhaustiu per als pròxims caps de setmana, ja que és una zona prou concorreguda i amb el tancament s’omplirà més segurament. Benlloch ha manifestat que van a plantejar cap limitació d’horari, “tampoc està en la nostra mà i la responsabilitat està a la mà dels veïns, per la nostra part, no anem a ser excessivament restrictius i autoritaris. “En espais oberts hi ha menys riscs i en el que respecta a parcs, no sabem que farem, si es precintaran o s’optarà per desinfecció. Tot açò s’abordarà el dijous i demanaré que les mesures siguen per a tots igual, ja que una ciutat tinga parcs tancats i altra, oberts, genera incoherència en la societat”.

 width=

Per últim, la portaveu i regidora de Vox, Irene Herrero, ha preguntat per la setmana de festes,, ja que hi ha famílies que li han transmès que les empreses en les quals treballen les han sol·licitat que elegisquen dies de vacances, però no saben si ixa setmana serà festiva o no. L’alcalde s’ha mostrat un poc desubicat amb la qüestió, ja que “no és moment de pensar en vacances i tampoc tenim tant de marge de decisió, només elegim dos festius a l’any. El lògic seria que no hi haguera festes patronals en maig, però no puc decidir-ho ara de forma unànime, sense Junta de Festes ni Comissió de Penyes i tampoc em veig capacitat per a prendre una decisió d’ací a quatre mesos vista”, ha manifestat, deixant la qüestió en l’aire.

Advertisement
Advertisement