Noticias Castellón
jueves, 02 de febrero del 2023 | Última actualización: 16:11

El Cesal d’Alcalà de Xivert ha acollit la jornada informativa sobre la creació d'una EGM en El Campaner

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 23 segundos

Noticias Relacionadas

Els tècnics de l'Ivace i Fepeval han explicat a l'empresariat i l'Ajuntament com es creen aquestes agrupacions públic-privades

Castellón Información

El CESAL d'Alcalà ha acollit avui una jornada informativa en la qual s'ha tractat el procés de constitució d'una Entitat de Gestió i Modernització en l'àrea industrial El Campaner. Tècnics de Fepeval i l'Ivace han explicat quins tràmits han de seguir l'empresariat i l'Ajuntament per a poder crear una EGM o quin tipus d'ajudes pot acollir-se per a la millora dels serveis del polígon, així com la creació d'una comunitat energètica local (CEL) per a proveir energèticament a les empreses. A la jornada han acudit representants de les empreses que ja estan desenvolupant la seua activitat en El Campaner, empreses interessades a implantar-se, tècnics municipals, de l'Associació d'Empresaris d'Alcalà-Alcossebre i del Pacte Territorial per l'Ocupació-Obsedi Maestrat Litoral.

El primer pas per a crear una EGM és comptar amb la participació dels propietaris del sòl per a constituir una comissió, presentar una sol·licitud a l'Ajuntament i iniciar un procés de constitució. Posterioment, ha de realitzar-se un conveni amb l'administració local a través del que es regularà el funcionament de l'Entitat.

L'Alcalde Francisco Juan ha destacat que “des de l'Ajuntament ja vam apostar en el seu moment per comptar amb sòl industrial al nostre poble i vam haver de lluitar davant la Generalitat Valenciana per a aconseguir-lo. Estic segur que tenim el potencial perquè aquest polígon enlairi i que, d'aquesta jornada, sortiran idees interessants per a fer avançar el polígon, que serà fer avançar al nostre municipi”.