Noticias Castellón
sábado, 13 de abril de 2024 | Última actualización: 11:18

Alcalà-Alcossebre suma rutes històriques amb degustacions a la seua programació turística

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 47 segundos

Noticias Relacionadas

El calendari, que compta amb 97 activitats des de març fins a desembre, comença les seues propostes de visites guiades en el pont de Sant Josep i Setmana Santa

La Regidoria de Turisme d'Alcalà-Alcossebre ha activat la programació turística amb novetats. A les rutes dedicades al producte agrícola de la localitat per excel·lència, la tomata de penjar, que se celebren tots els caps de setmana del mes d'octubre, s'uneixen ara noves activitats d'agroturisme, amb degustacions incloses, dedicades als cultius de la taronja, la carxofa, les oliveres i el meló.

També s’incorporen a la programació les visites de turisme bèl·lic dedicades al nucli de resistència existent a les muntanyes d'Alcalà durant la Guerra Civil espanyola i als guerrillers d'Alcalà de Xivert durant les Guerres Carlistes, així com visites a escenaris naturals de gran valor paisatgístic com la zona de Murs, la Vall d’Àngel i Regalfarí.

Altres novetats se centren en donar conéixer elements curiosos del patrimoni local com les restes de la torre de telegrafia òptica d'Alcalà de Xivert.

El calendari, que inclou activitats de senderisme, cicloturisme i rutes teatralitzades, s'estén des de març fins a desembre i ofereix un complet recorregut a través de la història i el patrimoni natural del municipi.

El consistori continua apostant per activitats que conciten un gran interés tots els anys com el Senderisme de Llegendes que recorre les cales verges de la Serra d’Irta, la ruta de cicloturisme Pirates d'aigua dolça que recorre camins d’Alcossebre, la ruta botànica i la ruta lineal per a conéixer el pic Campanilles, que és el punt més alt de la Serra d’Irta,  o la ruta Caçadors de posta de sol, en l'ermita de Santa Llúcia i la Torre Ebrí.

A banda, la Ruta Oleoturística continuarà oferint un recorregut per exemplars d'olivera mil·lenaris que es localitzen en el terme municipal, amb degustació d'oli que es produeix en l'almàssera de la localitat.

Públic familiar
Les activitats centrades en el públic familiar són altres de les apostes que es mantenen dins de la programació. Destaquen les visites dedicades als templers o la gincana ‘A la recerca del Sant Grial’, que es realitzen al castell de Xivert. A més, també es manté la ruta ‘L'herència del Temple’, que se celebra diumenges o dissabtes des del 24 de març fins a l'1 de desembre, i que recorre el centre històric del nucli d'Alcalà.

La regidora de Turisme, Alejandra Roca, ha destacat que “comptem amb quasi 100 activitats, cosa que significa que tots els caps de setmana des de març fins a desembre i cinc dies a la setmana durant els mesos de juliol i agost, oferim alternatives als nostres turistes i visitants perquè coneguen millor el nostre ric patrimoni cultural i natural”.

Roca ha recordat que “des que l'any 2016 apostem per crear un calendari turístic anual, hem comprovat com això ajuda a planificar i difondre millor la nostra oferta d'activitats”.
El calendari complet d'activitats pot consultar-se en l'apartat Planifica el teu viatge- Descàrregues de la web www.alcossebre.org i, per a participar, és necessari adquirir els tiquets (fins a 30 minuts de l'inici de l'activitat) en les Oficines de Turisme d'Alcalà i Alcossebre.