Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
sábado, 01 de abril del 2023 | Última actualización: 14:11

Advertisement
Advertisement

Alcalà-Alcossebre ja té enllestit el seu Pla d’Acció per al Clima i l’Energia Sostenible (PACES)

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 32 segundos

Noticias Relacionadas

Per a aquest projecte s’ha analitzat com influeixen en la localitat aspectes com el risc d’inundabilitat, despoblació o sequera causats pel canvi climàtic

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ha finalitzat la redacció del Pla d’Acció per al Clima i l’Energia Sostenible (PACES) i la seua aprovació es tractarà en el pròxim ple de la corporació. El consistori es va comprometre a la seua redacció i aprovació en el moment d’adherir-se al Pacte d’Alcaldies pel Clima i l’Energia, al costat de l’Avaluació de riscos i vulnerabilitats derivats del canvi climàtic -en el qual s’ha analitzat com influeixen en la localitat aspectes com el risc d’inundabilitat, despoblació o sequera- i l’Inventari d’Emissions de Referència. Aquest últim document ha confirmat que Alcalà-Alcossebre complirà en 2030 amb la reducció del 40% de CO₂ i gasos amb efecte d’hivernacle, gràcies a mesures que es venen adoptant, a nivell municipal, com la progressiva instal•lació de llums LED en l’enllumenat públic. Aquest inventari estudia aspectes com les actuacions en matèria d’eficiència energètica, ús de fonts d’energies renovables, formacions en diverses matèries, bonificacions, ajudes, etc. En la redacció del document s’han tingut en compte projectes ja executats com el nou parc del carrer Ferrocarril d’Alcalà o la nova zona lúdica en l’entrada del parc natural de la Serra d’Irta, que ja s’ha adjudicat. S’han realitzat reunions amb tots els grups municipals, així com amb la ciutadania, amb la finalitat d’exposar totes les conclusions extretes en aquests estudis.

L’alcalde Francisco Juan ha destacat que “tal com s’ha plasmat per part dels tècnics, des de l’any 2017 fins a l’actualitat l’Ajuntament ja estava realitzant accions encaminades a fer front al canvi climàtic, és a dir, el nostre compromís amb la sostenibilitat és evident i prioritari, fins i tot abans de l’adhesió als compromisos establerts al PACES”.

Advertisement
Advertisement