Noticias Castellón
jueves, 05 de octubre del 2023 | Última actualización: 21:17

Alcalà-Alcossebre entra a formar part de la Xarxa d’Entitats Locals per a l’Agenda 2030

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 14 segundos

Noticias Relacionadas

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ja forma part de la Xarxa d’Entitats Locals per a l’Agenda 2030, segons comunicació rebuda avui en el consistori per part de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. El consistori va aprovar, mitjançant declaració institucional en el ple del passat mes de juliol, l’adhesió a aquesta xarxa dirigida a afavorir la coordinació d’actuacions per a implementar l’Agenda 2030 a través del desenvolupament de ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) Un dels primers passos a tenir en compte serà la redacció d’un Pla d’Actuació o Estratègia Local, aprovat pel ple, que inclogui una anàlisi de situació i un pla d’implementació de ODS. La implicació de diferents agents locals –socials, econòmics, etc.- ha de ser clau.

Alcalà-Alcossebre ja ha treballat en el desenvolupament dels ODS en diversos aspectes, com la participació en un programa de Turisme Comunitat Valenciana en un projecte d’implantació de mesures enfront dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, amb altres 26 municipis de la Comunitat Valenciana l’any 2020, que va suposar l’elaboració d’una anàlisi i diagnòstic del compliment de les ODS en el municipi.

“La millor prova que portem molt temps treballant en qüestions relacionades amb els ODS i la sostenibilitat és haver aconseguit forma part dels Plans de Sostenibilitat Turística en Destins que ens han dotat amb 3 milions d’euros, de fons Next Generation i que ens permetran desenvolupar projectes que concorden perfectament amb l’Agenda 2030 i els ODS”, ha explicat l’alcalde Francisco Juan.