Noticias Castellón
sábado, 13 de abril de 2024 | Última actualización: 00:21

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre tracta d'impulsar un nou centre d'interpretació al Parc Natural Serra d'Irta

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 57 segundos

Noticias Relacionadas

La població fa un any i mig que ho va demanar a la Direcció General de Medi Natural de la Generalitat Valenciana 

Castellón Información

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre ha tornat a demanar a la Direcció General de Medi Natural de la Generalitat Valenciana el vistiplau per tal d'impulsar un nou centre d'interpretació del Parc Natural de la Serra d'Irta. Per poder fer-ho, l'Ajuntament hauria de cedir un terreny municipal per a  la ubicació del centre i, també, que s'iniciaren els tràmits per fer-ho possible. Aquesta iniciativa no és nova, ja que al 2016 ja es realitzaren els primers contactes entre el parc i l'Ajuntament. A més, també a l'any 2017 també es va produir una reunió entre l'Ajuntament i  el Director general de Medi Natural, Antoni Març.

Ja ha transcorregut un any des que es va realitzar aquesta reunió, on el Director geneal de Medi Natural va calificar de 'positiva' la proposta de l'Ajuntament. Amb tot, davant el silenci per part de la Generalitat l'Ajuntament ha escrit a la Generalitat i s'hi ha sol·licitut algun tipus de senyal o bé: "Si l'interés continua per part de la Generalitat Valenciana, i si és així, que comencen els tràmits per fer-ho possible el més prompte possible", s'hi ha comunicat a l'escrit. 

L'Alcalde d'Alcalà-Alcossebre, Francisco Juan ha recordat que aquest terreny de propietat municipal és ideal per acollir un nou "espai interpretatiu i de recepció de visitants del Parc Natural i, de fet, ja es va adquirir en els anys 2000 amb aquest fi". També ha inssistit l'alcalde: "Per part de l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre, donarem totes les facilitats perquè aquest nou centre d'interpretació, que suposaria donar-li un valor afegit al Parc en el nostre terme municipal, siga una realitat.", i ha afegit: "Només esperem que la Generalitat Valenciana tinga el mateix interès".

La bona localització del terreny -a l'entrada del parc per la costa d’Alcossebre-, la bona accesibilitat i la possibilitat d'aparcar vehicles, foren factors que motivaren aquesta proposta i que també va comptar amb el positivisme del Director geneal de Medi Natural, Antoni Març. A més a més, també es van tractar diverses fórmules per tirar endavant el projecte, com per exemple, la cessió del terreny per part de l'Ajuntament i la construcció a càrrec de la Generalitat Valenciana.