miércoles, 25 de mayo, 2022  |  
Alcalà-Alcossebre ha acullit un acte de celebració del 20 aniversari del Parc Natural de la Serra d’Irta Alcalà-Alcossebre ha acullit un acte de celebració del 20 aniversari del Parc Natural de la Serra d’Irta

- 12 mayo, 2022 -

La consellera Mireia Mollà ha presidit l'acte, amb els alcaldes dels tres municipis que integren el parc: Alcalà, Santa Magdalena i Peníscola Alcalà-Alcossebre ha acullit un acte de celebració del 20 aniversari del Parc Natural de la Serra d’Irta

La consellera Mireia Mollà ha presidit l’acte, amb els alcaldes dels tres municipis que integren el parc: Alcalà, Santa Magdalena i Peníscola

Castellón Información

L’edifici Cesal d’Alcossebre ha acollit aquest matí un acte de commemoració dels 20 anys de declaració del Parc Natural de la Serra d’Irta. En l’acte han participat la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, els Alcaldes dels tres municipis que integren el parc natural (Alcalà-Alcossebre, Peníscola i Santa Magdalena de Polpís), membres de la junta rectora, representants de centres educatius, empreses que formen part de la marca Parcs Naturals i treballadors del Parc Natural. En l’acte s’han exposat fotografies de la fauna i flora del parc i els dibuixos elaborats pels escolars dels centres educatius de Peníscola, Santa Magdalena, Alcalà i Alcossebre sobre la Serra d’Irta.

L’Alcalde d’Alcalà-Alcossebre, Francisco Juan, ha recordat que “protegir la Serra d’Irta està en l’ADN del nostre poble perquè la vam heretar dels nostres avantpassats i igual de cuidada i valorada la volem transmetre als nostres fills i nets”. Juan ha destacat que “la Serra d’Irta i la seua riquesa natural i cultural forma part del calendari turístic del nostre municipi, la qual cosa permet difondre-la i posar-la en valor i que tots els que ens visiten coneguen la seua diversitat i història”.

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre treballa en un projecte de condicionament de la zona d’entrada al parc natural des de Cala Blanca, que inclouria habilitar una gran zona lúdica i que forma part de les accions a realitzar dins del Pla de Sosteninilidad Turística amb fons europeus. Juan ha insistit que “estic segur que tots estarem d’acord a portar endavant projectes com aquest”.

Els actes en commemoració del vintè aniversari del Parc Natural continuaran el diumenge 15 també en el Cesal d’Alcossebre, amb l’acte “20 anys fent parc” que inclourà diverses tertúlies i lliuraments de premis.

Per la seua part, l’alcalde de Santa Magdalena, Sergio Bou, ha recordat la gran labor de preservació que llauradors, pescadors i caçadors han realitzat durant anys en aquest espai tan singular al costat del Mediterrani. Bou ha demanat a la consellera que continue “preservant el ric patrimoni mediambiental, sense oblidar a aquells que vivim en aquest territori, i per a qui la Serra d´Irta és també un motor econòmic”.

Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Deja un comentario