Noticias Castellón
viernes, 27 de enero del 2023 | Última actualización: 22:27

Albocàsser recordarà aquest cap de setmana el seu passat occità

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 33 segundos

Noticias Relacionadas

La XXVI Dictada Occitana, que aquest 2023 commemora els 815 anys del naixement de Jaume I a Montpeller, tornarà a Albocàsser del 27 al 29 de gener

El divendres 27 les activitats es realitzaran al Casal Jove de la localitat. A les 19h es presentarà la col·lecció juvenil 'La Tarasca' amb una lectura teatralitzada per part de gent del poble. En acabar, arribarà el taller de ball per a xiquets i xiquetes 'Eth melic de Joan Petit' per Mireia i Vicent de Quart. Tots els assistents gaudiran d'una xocolatada patrocinada per l'AMPA Joan de Brusca. 

L'ermitori de Sant Pau serà el dissabte l'escenari de la Dictada Occitana. A les 10.30h s'obrirà la jornada amb l'assistència de les autoritats i associacions organitzadores de la Dictada: Ajuntament d'Albocàsser, Òc-Valéncia i l'Assegador. El polític, escriptor i músic aranés Francés Boya Alòs oferirà a les 10.45h la conferència 'Era Val d'Aran en contexte Occità'. A les 11.15 arribarà la presentació del número 22 de la revista Paraula d'Oc i de l'article 'Joan Fuster i la València xurra' per l'escriptor, poeta i membre d'Òc-Valéncia Josep Carles Laínez.

L'esperat esdeveniment de la Dictada Occitana serà a les 12h. A continuació, la investigadora local Teresa Ripollés oferirà la conferència 'Francisco Polo. La intrahistòria del descobriment de la Valltorta'. En acabar es llegiran els resultats de la Dictada 2023 i s'entregaran les distincions. Com és habitual, l'esdeveniment es tancarà amb la interpretació col·lectiva de l'himne occità 'Se canta' i un dinar a base d'olla aranesa. 

La jornada continuarà al Casal Jove on a les 16h el grup Sarabat oferirà un concert. La nit seguirà al Bar de Rafa amb un sopar i una Jam Session. 

El diumenge a les 13h hi haurà una visita guiada a les pintures rupestres de la cova Centelles. 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí