Noticias Castellón
sábado, 20 de abril de 2024 | Última actualización: 14:33

Ajuntament i Generalitat formaran en agrocompostatge per ajudar al sector agrari a avançar cap a una gestió sostenible

Tiempo de Lectura: 2 minutos

Noticias Relacionadas

El curs abordarà la tècnica del compostatge per a utilitzar restes orgàniques agràries de fertilitzant; la cita serà del 3 al 6 de novembre

Castellón Información

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló col·labora amb l'Estació Experimental Agrària de la Conselleria d'Agricultura en l'organització d'un curs de formació dirigit al sector primari per fomentar l'ús de les restes vegetals com a agrocompostatge, evitant així les cremes i avançant cap a un model més sostenible. L'activitat abordarà els avantatges d'utilitzar el compostatge per millorar la fertilitat del sòl i evitar la contaminació i els riscos d'incendis derivats de les cremes. La cita serà del 3 al 6 de novembre en la Cambra Agrària (avinguda de Lledó 16) i l'hort de Mas d'en Riera. Les persones interessades poden inscriure's en el correu electrònic esexag_vilareal@gva.es.

"Des de la Regidoria de Transició Ecològica tenim l'objectiu en aquesta legislatura d'ajudar a reactivar l'agricultura fomentant formes de producció agroecològiques que incrementen la rendibilitat i la gestió ambiental de les explotacions. L'Ajuntament portem ja mesos treballant colze amb colze amb la Generalitat Valenciana per ofertar continguts formatius que avancen en eixa direcció i ara abordem les tècniques d'agrocompostatge, que poden servir perquè la gestió dels camps siga més sostenible, senzilla i segura", afirma el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

La formació abordarà la importància del compostatge com a tècnica que millora la fertilitat del camp i la seua biodiversitat. Seran tres sessions; dos de teoria que tindran lloc en la Cambra Agrària de 17 a 20 hores, i una tercera pràctica que serà en l'hort social de l'Ajuntament de Castelló en el Camí d'En Riera.

Dimecres, 3 de novembre, el programa tractarà la formació del sòl i la importància de la matèria orgànica en sòls vius i fèrtils en una sessió impartida per Ana García, professora d'Agricultura Ecològica i Tècnica de Compostatge en la Universitat Miguel Hernández. Dijous 4 es tractaran les tècniques i els beneficis el compostatge, de la mà de Ramón Blay Miralles, enginyer agrònom i expert en compostatge i desenvolupament rural. La formació finalitzarà el dissabte, 6 de novembre amb un taller pràctic de compostatge en l'hort de Mes d'en Riera, amb la presència d'Ana Garcia i Vicente Ramón Blay.