martes, 21 de septiembre, 2021  |  
Benlloch dóna a conèixer al Govern central el treball de la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació Benlloch dóna a conèixer al Govern central el treball de la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació

- 29 septiembre, 2018 -

L'alcalde de Vila-real i president de la xarxa autonòmica vol fixar la col·laboració entre administracions Benlloch dóna a conèixer al Govern central el treball de la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació

L’alcalde de Vila-real i president de la xarxa autonòmica vol fixar la col·laboració entre administracions

Castellón Información

L’alcalde de Vila-real i president de la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació, José Benlloch, s’ha reunit amb la nova directora general de Recerca, Desenvolupament i Innovació, Teresa Riesgo, amb l’objectiu d’abordar les diferents possibilitats d’actuació des de les administracions locals per a incentivar l’ecosistema innovador dels seus municipis.

A més de la presidència de la xarxa valenciana, Benlloch és membre de la xarxa estatal Innpulso promoguda pel Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, i part del jurat nacional que determina la incorporació o renovació de ciutats innovadores.

Desenvolupament del potencial innovador

“Com a part de la xarxa Innpulso i municipi amb la presidència de la xarxa valenciana, un dels nostres principals objectius és establir sinèrgies i estrènyer relacions amb altres poblacions que ens ajuden a desenvolupar el nostre potencial innovador. El paper del Govern central com a canalitzador d’aquesta xarxa és fonamental i, en aquest marc, la trobada amb la nova directora general del Govern de Pedro Sánchez va resultar molt profitosa”, argumenta Benlloch.

“L’Administració local”, agrega, “és en aquests moments un actor clau en la materialització dels processos d’innovació en el territori. La capacitat de transformar els sectors productius mitjançant el coneixement i la tecnologia té lloc fonamentalment en l’àmbit local; per açò, els ajuntaments poden convertir-se en autèntics catalitzadors del canvi”, assenyala el president de la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació. Per a açò, tanmateix, Benlloch puntualitza que es requereix de la col·laboració i el suport de les administracions amb competències efectives: el Govern central i la Generalitat.

“En l’àmbit autonòmic, hem mantingut ja diverses trobades i tenim una relació molt fluïda amb l’Agència Valenciana de la Innovació. En el plànol estatal, la relació de treball és també constant a través d’Innpulso, però és important que la responsable d’Innovació en el Govern d’Espanya conega el treball que estem fent els municipis de la Comunitat, i en particular també Vila-real”, argumenta.

Amb aquest objectiu, Benlloch va presentar a la directora general la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació com un associació reflex d’Innpulso per a propiciar la col·laboració entre ciutats, millorar el potencial innovador dels municipis i servir de model a altres ajuntaments per a contribuir al canvi productiu cap a un model econòmic i social sostenible, basat en el coneixement i la innovació.

Whatsapp Telegram