Noticias Castellón
domingo, 03 de julio del 2022 | Última actualización: 11:12

Nules sancionarà fins a 3.000 euros els abocaments incontrolats de voluminosos en tot el terme municipal

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 52 segundos

Noticias Relacionadas

El regidor de Medi Ambient fa una crida a la col·laboració ciutadana per a que utilitze l’Ecoparc i el servei de recollida domiciliària

Castellón Información

L’Ajuntament de Nules recorda la ciutadania que l’Ordenança Municipal contempla sancions des dels 60 fins als 3.000 euros per l’abocament d’objectes considerats voluminosos tant  al poble com al terme municipal. El regidor de Medi Ambient, Jaume Segura, comenta que “volem fer una crida al civisme i a la col·laboració dels veïns i les veïnes per a que utilitzen les ferramentes que tenim al nostre abast per a reciclar, és incomprensible que amb els mitjans actuals encara es produeixin fets tan lamentables com l’abocament incontrolat de voluminosos”.

Des de la regidoria de Medi Ambient s’insta la ciutadania a utilitzar l’Ecoparc que obri dimarts de 8 a 14 hores i de 16 a 19 hores, dimecres a dissabte de 9 a 14 hores i de 16 a 19 hores, i diumenge de 9 a 14 hores. I també el servei de recollida domiciliària per al que abans hi ha que cridar a la Policia Local.

“Pensem que hi ha que ser conseqüents i reciclar en els llocs i hores corresponents, de manera que totes aquelles accions incíviques seran sancionades i treballarem fins aconseguir un poble més net”, apunta Jaume Segura.

Per altra banda, els ciutadans disposen també de la Targeta Verda del Consorci Palància Belcaire (CPB) que serveix per a aconseguir una reducció en la taxa del rebut d’escombraries. “Es tracta d’altra manera de col·laborar en la correcta gestió dels residus i el seu reciclatge, que s’envia nova a cadascú dels nous contribuents  quan es donen d’alta la resta que ja compta amb aquesta targeta la poden seguir utilitzant”, matisa Segura.

Per tant, aquesta targeta es pot utilitzar tant a l’ecoparc de Nules com a la resta d’ecoparcs i ecomòbils de la xarxa consorciada. De manera, que totes aquelles persones o empreses que vaguen a dipositar els residus i porten la Targeta Verda se’ls assignarà una sèrie de punts d’acord al tipus de residus i al pes. Així doncs, els punts acumulats seran els que permetran la rebaixa en la taxa d’escombraires.