Noticias Castellón
lunes, 04 de julio del 2022 | Última actualización: 01:49

L’Ajuntament d’Almassora inaugura una nova edició de la Fira Orienta’t a l’Espai Mercat

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 56 segundos

Noticias Relacionadas

L’esdeveniment té la finalitat d’orientar el futur laboral i professional de l’alumnat de quart d’ESO, batxillerat i FP

Castellón Información

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, i la regidora de Joventut, María Luisa Renau, han inaugurat aquest matí la XI Fira Orienta’t. L’esdeveniment té la finalitat d’orientar el futur laboral i professional de l’alumnat de quart d’ESO, batxillerat i FP. L’Espai Mercat, situat en la primera planta del Mercat Central, acull a diversos expositors d’instituts, centres de formació, voluntariat i cossos de força i seguretat per a informar de primera mà a joves del municipi.

El departament de Joventut ha reunit en el local al Centre Cervantes d’Almassora, l’IES Vila-roja, el voluntariat de Creu Roja, el Consorci Provincial de Bombers, el Cos Nacional de Policia, la Policia Local d’Almassora, l’acadèmia d’idiomes TEC i el Grup Tot. “Ara és el moment que l’alumnat aprofite i faça totes les preguntes i comenti el que més li interesse”, apunta Galí.

La fira està oberta avui de 8.10 a 14.10 hores i de 15.30 fins a les 18.30 hores i demà, de 8.15 fins a les 14.10 hores, per a atendre al matí els grups d’estudiants d’ESO i batxiller amb cita prèvia, mentre que a la vesprada també assistiran estudiants d’FP. Encara així, a partir de les 16.30 hores hi haurà portes obertes, on podrà acudir a l’esdeveniment qualsevol persona interessada.

A més dels expositors, la fira ha començat amb una dinàmica, és a dir, un joc de preguntes amb la plataforma de Kahoot. Aquesta activitat recreativa ha servit per a conèixer els interessos i les inquietuds de l’estudiantat. “L’etapa en la qual es troba aquest alumnat és molt difícil per totes les decisions que ha de començar a prendre, per això volem facilitar-li aquest procés”, assenyala l’edil de l’àrea.

Per a l’organització, orientar des d’un punt de vista tant educatiu com laboral a tota la joventut de la localitat pot conformar una visió realista del futur, de manera que encerte en la seva pròxima elecció. Per a això, tots els expositors que ocupen l’Espai Mercat estan dirigits per professionals del sector, que des d’aquest matí donen resposta a les preguntes dels participants que, així mateix, reben formació personalitzada, depenent dels interessos de cada persona.