Noticias Castellón
viernes, 30 de septiembre del 2022 | Última actualización: 21:57

L'Ajuntament col·laborarà amb la Conselleria de Sanitat en el procés de vacunació massiva a Castelló

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 4 segundos

Noticias Relacionadas

L'alcaldessa de la capital de la Plana insisteix en la necessitat del compliment de les mesures de prevenció per a evitar repunts

Castellón Información

L'Ajuntament de Castelló col·laborarà amb la Conselleria de Sanitat en el procés de vacunació massiva, tal com s'ha abordat en la reunió del Centre de Coordinació Operatiu Municipal (Cecopal) que ha tingut lloc aquest dimarts, per a facilitar a la ciutadania aquest procés i l'òptim desenvolupament de la vacunació massiva.

En aquest sentit, l'Ajuntament cooperarà amb l'administració autonòmica en matèria logística, principalment en el control de trànsit per a evitar col·lapse en els accessos a l'Auditori i Palau de Congressos, però també brindarà col·laboració en l'acompanyament de pacients per part de l'Agrupació de Voluntariat de Protecció Civil. L'alcaldessa de Castelló i directora del Cecopal, Amparo Marco, ha recalcat que l'Ajuntament "col·labora permanent amb la Conselleria de Sanitat i, en aquest cas, prestarà tot el suport necessari per a facilitar el procés de vacunació massiva i el seu desenvolupament en les millors condicions possibles".

En la reunió s'ha donat compte a més de l'evolució de la incidència acumulada del virus a Castelló que, segons les últimes dades publicades per la Conselleria de Sanitat, se situa en 29,12 positius per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies, per la qual cosa es manté la tendència a la baixa de les últimes setmanes.

L'alcaldessa ha valorat positivament aquestes dades però ha incidit en la necessitat de no baixar la guàrdia i continuar sent estrictes en el compliment de les mesures de prevenció per a evitar repunts que puguen derivar en una quarta ona. "No ens podem permetre repunts o una variació d'aquesta tendència en un moment en el qual s'està encarant el procés de vacunació massiva", ha indicat.

Des de l'Àrea de Seguretat Pública i Emergències s'ha detectat una certa relaxació en el compliment de mesures com l'ús de la mascareta i en el compliment de les restriccions en les reunions socials i, especialment, en les d'àmbit privat. Així, la Policia Local de Castelló ha realitzat en aquest últim cap de setmana 17 propostes de sanció per vulnerar les restriccions de reunions en domicilis particulars que, en l'actualitat, impedeix la presència de persones alienes al nucli familiar. Una xifra que contrasta amb les 3 denúncies realitzades el cap de setmana anterior pel mateix concepte.

També s'han realitzat 10 denúncies per vulnerar la limitació de les reunions socials en via pública a únicament 4 persones o un nucli de convivència. A més, s'han imposat 15 propostes de sanció per beure alcohol en la via pública i 7 per no portar la mascareta o portar-la incorrectament.

"No ens podem permetre aquesta relaxació en el compliment de les mesures de prevenció que, tal com s'ha constatat, han demostrat ser efectives per a la contenció de la pandèmia i per a aconseguir doblegar la corba. Per això, faig una nova crida a la ciutadania perquè és vital continuar sent estrictes en el compliment de les mesures", ha manifestat Marco.

Des de l'Àrea de Seguretat Pública i Emergències s'intensificarà el control per a vetlar pel compliment de les restriccions sanitàries en reunions socials en l'àmbit públic i privat, així com altres mesures com el compliment dels aforaments.

Finalment, en la reunió del Cecopal s'ha abordat la volta progressiva a la presencialitat en l'activitat institucional. Així, es preveu que el ple del mes d'abril puga tornar a celebrar-se de manera presencial, sempre que l'evolució sanitària ho permeta i d'acord amb els condicionants i compliment dels protocols de l'àrea de prevenció de riscos laborals.