viernes, 16 de abril, 2021  |  
Vila-real inicia el dilluns la tramitació de les ajudes a l’oci nocturn i Pla Resistir sense el requisit d’estar al corrent Vila-real inicia el dilluns la tramitació de les ajudes a l’oci nocturn i Pla Resistir sense el requisit d’estar al corrent

- 4 marzo, 2021 -

Atenció i Tràmits destinarà una persona dedicadaal registre de les sol·licituds durant tot el temps que dure el procés Vila-real inicia el dilluns la tramitació de les ajudes a l’oci nocturn i Pla Resistir sense el requisit d’estar al corrent

Atenció i Tràmits destinarà una persona dedicadaal registre de les sol·licituds durant tot el temps que dure el procés

Castellón Información

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha convocat demà unaJunta de Govern extraordinàriaper a aprovar les bases de les ajudes al sector de l’oci i a les activitats més afectades per la pandèmia incloses en el pla Resistir,com l‘hostaleria i restauració.Les dues línies d’ajudes incorporaran una important novetat: de manera extraordinària, es retira dels requisits per a sol·licitar-les l’obligació d’estar al correntde pagament amb les administracions.

“Hem fet un important esforç per a podereliminar aquest requisit, de manera excepcional i ateses les circumstàncies extraordinàries imposades per la pandèmia. No ha sigut gens fàcil, però vivim moments extremadament difícils, sobretot en sectors com l’hostaleria o l’oci, que justifiquen aquesta mesura excepcional”, assenyala l’alcalde, qui recorda que en circumstàncies normals l’obligatorietat d’estar al corrent de pagament és imprescindible per a optar a subvencions. “No obstant això, entenem que la pandèmia ha tingut efectes devastadors en alguns sectors, que poden haver fet que negocis que fins ara han tingut un comportament exemplar en les seues obligacions no puguen complir-les ara, a conseqüència precisament de la covid-19”, detalla.

Per aquest motiu, l’alcalde i el regidor d’Economia, Xus Madrigal,han treballat amb els tècnics en unamodificació “a contrarellotge” del primer esborrany de les ajudes per a eliminar aquest requisit del document definitiu, que s’aprovarà demà. “Ens vam comprometre a accelerar al màxim els terminis i així ho estem fent, sense deixar en cap cas de complir amb totes les exigències i garanties que una Administració pública està obligada a donar”, agrega Benlloch, qui ha volgut agrair especialment als tècnics municipals el treball per a agilitar els tràmits.

Després de la seua aprovació en la Junta de Govern Local convocada demà de manera extraordinària, les bases de totes dues línies d’ajudes -subvencions municipals per als establiments d’oci i ajudes Parèntesis del Pla Resistir de la Generalitat- es publicaran el dissabte en el Butlletí Oficial de la Provinciaamb la qual cosa podran començar a tramitar-se les ajudes dilluns que ve. Per a facilitar al màxim la tramitació, l’àrea d‘Atenció i Tràmits destinarà una persona dedicada específicament al registre de les sol·licituds durant tot el temps que dure el procés. A més, s’ha habilitat també un mecanisme de cita prèvia específic per a aquesta gestió.

D’aquesta manera, els qui vulguen sol·licitar alguna d’aquestes ajudes, hauran d’accedir a la web, seleccionar el servei Pla Resisitir/Ajudes oci nocturn i se’ls assignarà un torn.Quan arriben a l’ajuntament, no hauran de guardar la cua general, sinó dirigir-se a la taula específicament destinada a tramitar les ajudes. També es podran gestionar via telemàtica i, per a resoldre qualsevol dubte o consulta, poden dirigir-se a l‘Oficina d’informació creada per Economia en la BUC. “Estem posant tots els mitjans al nostre abast perquè la gestió siga el més àgil i senzilla per als beneficiaris, amb l’objectiu que puguen rebre els imports de les ajudes al més prompte possible i que aquestes subvencions puguen servir-los, si no de solució, almenys sí d’alleujament a les greus dificultats econòmiques que els ha provocat la covid-19”, detalla Madrigal.

Les ajudes de l’oci nocturn, de caràcter municipal i dotades amb 50.000 euros, tindran 10 dies naturals per a la seua tramitació. En el cas de les ajudes Parèntesis del Pla Resistir, el període de gestió s’allarga lleugerament, fins als 10 dies hàbils, per expressa petició de les gestories. En aquest cas, es destinaran 1.283.267 euros, finançats per la Generalitat, la Diputació i l’Ajuntament, que aporta 192.490 euros a la dotació d’aquesta línia de subvencions.

Whatsapp Telegram