Noticias Castellón
viernes, 02 de junio del 2023 | Última actualización: 16:12

Agustín Poyatos Mora, fundador d’una empresa ceràmica almassorina ‘trencarà’ l’hora Dijous Sant

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 17 segundos

Noticias Relacionadas

El president de Tambors de Passió, Damián Aguilella, ha revelat aquesta vesprada el nom del convidat d’honor per a la Rompida de l’Hora del póximo Dijous Sant: Agustín Poyatos Mora. El fundador i propietari de l’empresa de motles ceràmics Macer SL és la persona triada per l’agrupació coincidint amb el 50 aniversari de la factoria situada en el municipi.

Així ho ha indicat en la presentació al costat de l’alcaldessa, Merche Galí, i el regidor de Cultura, Javier Mollá, després de destacar que el convidat de 2023 “encarna els valors que sempre busquem des de Tambors de Passió: sacrifici, esforç, compromís, perseverança, orgull de ser d’on som i de defensar allò nostre”.

“En aquesta època econòmica tan dificil que vivim a nivell mundial, Agustín ha aconseguit situar a Macer al capdavant del sector ceràmic internacional, sent un vertader referent per a la resta d’empreses de la província”, segons Aguilella. Al mateix temps, l’entitat destaca l’aportació “esportiva, social i econòmica” que ha realitzat l’empresa a Almassora. “Qui no recorda a aquell mític equip, Macer futbol sala, que va aconseguir ser també un referent de l’esport nacional?”, ha indicat el president.

A més, en aquesta ocasió Tambors de Passió ha convidat també al president de la Diputació Provincial de Castelló, José Martí, per a participar en la XV Rompida de l’Hora, que tindrà lloc en la plaça Major d’Almassora en la mitjanit del Dijous al Divendres Sant. Martí signarà en el llibre d’honor en Ca la Vila i vestirà la túnica granada al costat de la resta de tamboriners. Compartirà escenari amb el propi Aguilella, Poyatos i l’alcaldessa per a fer sonar el bombo gegant.

La primera edil ha recordat que “la nit més important per a Tambors tornarà al seu escenari original després de tres anys, per la qual cosa esperem que torne a ser l’epicentre per a centenars de persones que eixiran a gaudir d’aquesta Festa d’Interés Turístic Provincial”. No en va, en 2020 la Rompida es va realitzar des dels balcons pel confinament, en 2021 es va celebrar a la vesprada i a porta tancada per les restriccions de la desescalada i en 2022 es va traslladar a la plaça de l’Església per les obres de la plaça Major.

En aquesta ocasió, el cor de la Vila tornarà a acollir l’acte més multitudinari de la Setmana Santa després de les obres de conversió en zona de vianants i de la recuperació dels arcs. Aquest espai es sumergerá en l’ambient de misticisme i silenci que cada Dijous Sant marca l’arribada de la mitjanit fins al baluern del repic de tambors.