Jueves, 16 de julio, 2020  |  
El Passadís de les Arts serveix de llenç per a combatre la violència masclista en Castelló El Passadís de les Arts serveix de llenç per a combatre la violència masclista en Castelló

- 22 noviembre, 2019 -

Ruiz: "aquesta obra és una mostra del potencial que té el treball i el suport en xarxa que impulsem des del Servei d'Igualtat" El Passadís de les Arts serveix de llenç per a combatre la violència masclista en Castelló

Ruiz: «aquesta obra és una mostra del potencial que té el treball i el suport en xarxa que impulsem des del Servei d’Igualtat per a que cap dona es trobe sola»

Castellón Información

El Passadís de les Arts ha estat hui el llenç sobre el qual s’ha creat la gran obra d’art col·lectiva de la La campanya ‘Mulla’t’. La iniciativa ha implicat a més 30 associacions i més d’un miler de veïnes i veïns de Castelló en l’elaboració de les peces que formen aquesta catifa de més de 80 metres quadrats i que s’ha elevat diversos metre sobre el sòl del parc Ribalta.

La regidora de Feminismes, Verònica Ruiz, i el regidor de Reciclatge, Ignasi Garcia, han visitat aquesta l’exposició efímera i han agraït el treball conjunt d’entitats i col·lectius de la ciutat. «Aquesta obra d’art és una mostra del que moltes mans juntes poden fer i és una mostra del potencial que té el treball i el suport en xarxa que impulsem des del Servei d’Igualtat per a que cap dona es trobe sola ni desprotegida davant d’una agressió masclista», ha assegurat Ruiz.

En la221119 Mullat (2) trobada d’aquest matí, diversos col·lectius i instituts de la ciutat han participat amb la realització de tallers, activitats de conscienciació i informació i en la lectura del manifest amb què han tancat l’acte. A més, l’actriu Paula Escamilla ha representat la peça «XX».

Així doncs, el Servei d’Igualtat d’Oportunitats (SIO) de Castelló s’ha unit als col·lectius feministes de la ciutat, a l’UJI i a la Diputació de Castelló per desenvolupar un completa programació amb la qual commemorarà el Dia Internacional per la Eliminació de la Violència de Gènere, de la qual Mulla’t és una de les propostes. El consistori participarà a l’obra ‘Elisa y Marcela, Historia que parece cuento’, que se representarà el pròxim 26 en el Teatre del Raval. El 27, el mateix espai acollirà el passe de ‘Difret’, emmarcada dins del cicle de dona i cine. A més a més, el SIO ha desenvolupat un programa de prevenció comunitària en els IES i ha mostrat l’estudiantat nous models de masculinitat.

L’acte central d’aquesta programació serà la manifestació del 25 de novembre que començarà a la plaça Maria Agustina i que arribarà fins la plaça Major. Allí, representants públics i de les entitats implicades llegiran un manifest que evidenciarà «la condemna a qualsevol tipus de violència exercida sobre les dones en qualsevol àmbit, un posicionament molt necessari en una època en la qual es qüestiona el concepte de violència de gènere i certs sectors amenacen en retallar-nos drets i llibertats», ha assegurat la regidora de Feminismes de Castelló, Verònica Ruiz.

Google+
Whatsapp Telegram


  • Esta mañana podrian haber 30 asociaciones, pero mil personas participando, no es verdad, a las 12 no estaban, es mas en uno de los talleres sobre el micro machismo, donde aparecian cuatro carteles con caras masculinas y frases referente a la violencia machista, Un servido se ha acercado a preguntar porque siendo y estando muy bien dicha exposición, porque si se trata de violencia , no habia fotos de mujeres con frases del maltrato sicologico que hacen a sus parejas y sobre todo si son madres poniendo a los hijos encontra de los padres, porque no habian fotos de jovenes que desarrolan la violencia con sus padres, o aquellos adultos o jovenes que desarrollan la violencia con los mayores, Los chicos de Esso o Bachiller atentos y sorprendiso, pero algunas de las chicas aparte de maleducadas y con falta de respeto hacia mi persona, me decian que me marchase sin querer escuchar nada. hasta que una de las monitoras, me dio la razon y que las disculpase porque eran jovenes. No no hay que disculpar nada , cuando se hace una charla se dicen las verdades se explican las cosas, y ninguna jovencita sabelo todo intente a un Sr Mayor con la experiencia de los años decirle que esta equivocado porque solo existe la verdad feminista.
    Sra Veronica Ruiz cuando usted monta algo de esto vigile, y las explicaciones que sean reales y verdaderas y no se manipule a los jovenes lo que solo a ciertos chiringuitos les interesa.

    Responder

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *