sábado, 21 de mayo, 2022  |  
Detectats dos nous abocadors il.legals de deixalles al Millars ubicats prop de les llacunes artificials Detectats dos nous abocadors il.legals de deixalles al Millars ubicats prop de les llacunes artificials

- 28 noviembre, 2019 -

En aquesta ocasió es tracta de runes i objectes procedents d'una reforma particular i de restes de poda provinents d'un jardí privat Detectats dos nous abocadors il.legals de deixalles al Millars ubicats prop de les llacunes artificials

En aquesta ocasió es tracta de runes i objectes procedents d’una reforma particular i de restes de poda provinents d’un jardí privat

Castellón Información

La guarderia rural del Consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Millars format pels ajuntaments de Borriana, Almassora, Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana ha trobat dos nous abocaments il·legals formats per estris i objectes domèstics propis de la reforma d’una vivenda particular i altres restes de poda formats principalment per diversos plataners tallats de soca-rel. Els abocaments han sigut abandonats al marge esquerre del riu Millars, concretament al costat de les llacunes artificials del Paisatge Protegit, en el terme municipal d’Almassora.

Les deixalles han aparegut amuntonades i ben visibles. Un dels dos abocaments està al costat de la via verda i molt a prop del nou observatori d’aus, construït davant de les llacunes artificials. Aquest conté taulells i rajoles trencades, un matalàs antic, roba, plàstics i altres restes. El segon abocament es troba molt a prop d’una de les llacunes artificials, també en una zona molt visible i cridanera. Els dos emplaçaments on han aparegut els nous abocaments són freqüentats cada dia per desenes de persones que utilitzen la vida verda i les llacunes per a passejar, fer esport o observar l’avifauna. La guarderia rural del Consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars ha alçat acta dels nous abocaments il·legals.

D’ací a poc temps la brigada de manteniment del Consorci riu Millars, retirarà de l’espai protegit totes les deixalles abandonades. Aquesta infracció, considerada molt greu per abocament en espai protegit, podria costar una multa molt elevada a la persona o persones responsables. En l’actualitat els abocaments il·legals al Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars continuen sent un dels principals problemes de conservació de l’espai fluvial protegit.

Els enderrocs i les deixalles als ecoparcs per evitar fortes sancions econòmiques

El Consorci riu Millars recorda que tots els abocaments il·legals fets al Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars són perseguits i denunciats, tant per la guarderia rural, com pel SEPRONA de la Guàrdia Civil o per les policies locals dels tres ajuntaments responsables com són Borriana, Almassora i Vila-real.

Els infractors s’enfronten a elevades multes econòmiques per abocar il·legalment qualsevol residu o enderrocs a una zona protegida com és el tram baix del riu Millars. El Consorci riu Millars recorda que a Almassora, Borriana, Vila-real o en qualsevol altra ciutat ubicada a prop de l’espai protegit existeixen ecoparcs on es poden dipositar enderrocs i altre tipus de deixalles i també hi ha serveis de recollida de voluminosos.

Whatsapp Telegram