Noticias Castellón
martes, 30 de abril de 2024 | Última actualización: 23:48

Les platges de Borriana renoven les banderes blaves per a la temporada estival

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 23 segundos

Noticias Relacionadas

La ciutat compta novament amb la distinció que premia la qualitat de les platges de l'Arenal i del Grau Malva-rosa

L'Ajuntament de Borriana ha mostrat la seua satisfacció perquè la ciutat compta un any més amb la bandera blava per a les seues platges, per a la temporada estival de 2023, ja que les platges de l'Arenal i del Grau Malva-rosa han renovat la distinció que en reconeix l’alta qualitat.

Un reconeixement que a més premia l'esforç, públic i ciutadà, per complir amb els criteris exigits de legalitat, accessibilitat, sanitat, educació ambiental, neteja i seguretat de les platges.

Es tracta d'un reconeixement pel treball continuat realitzat per part de la corporació municipal en la millora i adequació de les platges, amb especial sensibilitat per a dirigir les accions cap a l'accessibilitat, la sostenibilitat i el vessant mediambiental.

Per part seua, des de la Generalitat s'ha reconegut el treball fet a Borriana per a cuidar-ne el litoral. Sobre aquest tema, el consistori ha mostrat el seu propòsit de continuar treballant de manera col·laborativa perquè aquest reconegut premi continue enriquint les platges del municipi en anys successius.

La costa de Castelló compta enguany amb un total de 32 banderes en 14 municipis, i una vegada més la Comunitat Valenciana continua com a líder en 2023 i és l'autonomia que més banderes blaves ostenta, amb un total de 153, per damunt d'Andalusia, amb 148.

Les Banderes Blaves

Les banderes blaves són un distintiu internacional que reconeix la qualitat de l'aigua d'una platja i premia l'esforç, públic i ciutadà, per complir amb els criteris exigits de legalitat, accessibilitat, sanitat, educació ambiental, neteja i seguretat de les platges.

Les banderes blaves no sols valoren la qualitat de les aigües i l'arena, sinó també els serveis disponibles per a les persones banyistes, la qual cosa fa que siga una distinció molt important per a atraure turisme a la zona.

Aquest distintiu és clau per als turistes que busquen destinacions costaneres de qualitat i la província de Castelló continua destacant com a destí atractiu per al turisme de platja.

Un jurat internacional, presidit per la Fundació Europea d’Educació Ambiental (Foundation for Environmental Education, FEE), com a creadora i gestora del programa, concedeix les distincions, després de la selecció de platges i ports esportius proposats pels diferents jurats nacionals.

Participen en el jurat l'Organització Mundial per al Turisme i el Programa de Nacions Unides per al Medi Ambient, l'Associació Internacional de Salvament i Socorrisme, l'Agència Europea per al Medi Ambient, la Unió Europea per a la Conservació de les Costes, la Unió per a la Conservació de la Naturalesa, un expert en Educació Ambiental i el Consell Internacional d'Associacions de la Indústria Portuària.

La ciudad cuenta de nuevo con la distinción que premia la calidad de sus playas del Arenal y del Grau Malva-rosa