Noticias Castellón
martes, 30 de abril de 2024 | Última actualización: 18:46

Nules coordina els dispositius de seguretat per a les festes patronals d'octubre

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 13 segundos

Noticias Relacionadas

El consistori confirma l'augmenten al municipi les denúncies per violència de gènere

La Junta Local de Seguretat s’ha reunit hui a Nules per a tractar i coordinar diferents assumptes relacionats amb la seguretat de les festes patronals en honor a la Mare de Déu de la Soledat que tindran lloc els dies del 7 al 16 d’octubre.

La junta ha estat presidida per l’alcalde de Nules, David García i per la secretària de la Subdelegació del Govern a Castelló, M. Jerusalén Rodrigo Alors, i ha comptat amb la presència també de la cap de la Unitat contra la Violència sobre la Dona, Rosa Marco, de representants de les forces de seguretat com ara la Guàrdia Civil, Policia Nacional adscrita a la Generalitat Valenciana i Policia Local, a més de representants de Protecció Civil, Creu Roja, Parc de Bombers i Centre de Salut.

Així doncs, un dels temes principals que s’ha tractat està relacionat amb els actes taurins i el dispositiu de seguretat que hi haurà al concert de La Fúmiga que tindrà lloc dissabte, 15 d’octubre, a l’avinguda del Marqués de Santa Cruz al respecte l’alcalde explica que “hi haurà controls d’accés, comptarem per tant amb la col·laboració de la Guàrdia Civil, Policia Local i Protecció Civil de Nules”. També hi haurà vigilància en les zones de les discomòbils que tindran lloc en quatre llocs diferents al llarg dels caps de setmana festius.

Entre els assumptes tractats cal destacar també la preocupació existent pel consum d’alcohol i drogues de menors en els dies festius i per aquest motiu aquest any també es portaran a terme controls, de la mateixa manera que s’instal·larà també un Punt Violeta  en la zona del concert, “es tracta d’uns espais per a informar, previndre i conscienciar la ciutadania sobre qualsevol tipus d’agressió sexista que comptaran amb personal especialitzat”, matisa David García.

Seguretat ciutadana

Per altra banda, s’han tractat diferents temes relacionats amb la seguretat ciutadana com ara el seguiment del tràfic de drogues al municipi; o les denúncies per violència de gènere, “que s’han triplicat des de l’any 2019, de manera que és un tema que ens preocupa i instem a que qualsevol víctima segueixca denunciant aquest fets”, comenta l’alcalde.

Així mateix, també s’ha parlat de la campanya citrícola que començarà en breu i s’ha acordat la realització de controls del camp coordinats entre les diferents forces de seguretat com ara la Policia Local, Guàrdia Civil i Policia Nacional.