Noticias Castellón
martes, 30 de abril de 2024 | Última actualización: 23:48

Aquest diumenge torna una esperada XXV Mostra Suera, un poble al carrer

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 10 segundos

Noticias Relacionadas

L'última edició va ser la de 2019 just abans que la pandèmia esclatara i aquest any s'ha hagut d'ajornar fins que les condicions sanitàries han sigut favorables

L. Casado/Castellón Información

Aquest diumenge 3 d'abril la xicoteta localitat de Suera torna a honrar als seus avantpassats mostrant la vida, usos i tradicions de la vila durant els segles passats. Una cita molt esperada per dos motius, d'una banda, aquesta mostra etnològica, pionera a la província, compleix el seu vint-i-cinqué aniversari i d'altra, és la primera que es celebrarà des que la pandèmia parara el món actual i més tard, aquest mateix 2022 s'haguera d'ajornar per l'alta incidència de la Covid-19 durant el Nadal.

Els veïns i visitants podran tornar a gaudir aquest cap de setmana de les representacions de la matança del porc, el sereno, el pellero, l'escoleta o la baixada del Calvari a les festes patronals, entre d'altres. Una jornada en què el visitant no pot deixar de recórrer tots els racons i carrers del poble que amaguen, ben a la vista de tots, espais expositius o simplement, zones decorades gràcies a la col·laboració dels veïns que, tal com diu el nom de la mostra 'trauen al carrer' allò que els van deixar en herència els seus avantpassats i que ara mostren amb orgull com a part del seu llegat.

 width=A banda, el Centre Cultural Suera organitza, com és tradicional un concurs de fotografia al voltant de la mostra. Així, totes aquelles persones interessades a participar soles han de plasmar en fotografies allò que veja'n durant la jornada i els parega digne d'immortalitzar.

Les obres poden ser tant en color com en blanc i negre, la tècnica es lliure i cada autor podrà participar amb un màxim de 5 fotografies al concurs.

El Centre Cultural Suera atorgarà 3 premis guardonats amb 250 euros cadascú; un a la millor col·lecció en blanc i negre, un altre a la millor fotografia individual en blanc i negre i finalment un altre a la millor fotografia en color.

El termini de recepció d'admissió de participants finalitzarà el 29 d'abril i les bases completes es poden consultar ací.