Noticias Castellón
martes, 30 de abril de 2024 | Última actualización: 23:48

El consistori de Castelló assoleix avanços educatius amb més inversions i projectes innovadors

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 30 segundos

Noticias Relacionadas

Mezquita destaca la construcció de noves escoles, millores als centres, la creació de més aules de 2 anys i l'aposta ferma per la Ciutat Educadora

Castellón Información

La regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Castelló ha fet balanç d'un any replet d'actuacions per millorar les instal·lacions dels centres educatius de la ciutat, del desplegament de polítiques que busquen millorar l'atenció i el desenvolupament personal de l'alumnat i de la posada en marxa de projectes d'innovació pedagògica. Així, el regidor d'Educació, Francesc Mezquita, ha destacat la construcció de les noves escoles Herrero i Vicent Marçà, com un èxit del programa Edificant i de la col·laboració amb la Conselleria d'Educació, a més de l'impuls a l'educació de 0-3 anys, amb la creació de 8 aules noves de dos anys en les escoles públiques per als pròxims cursos.
Mezquita s'ha congratulat per "un any decisiu en l'educació, amb la millora de les infraestructures educatives i l'impuls d'iniciatives innovadores a Castelló". A les reformes dels CEIP Herrero i Vicent Marçà, que es troben a ple rendiment, se sumaran el proper any les del Mestre Canós i Sebastian Elcano, unes actuacions valorades en vora 20 milions d'euros, finançades a través del Pla Edificant. Un programa d'èxit que també permetrà impulsar i finançar el projecte dels nous Conservatoris de Música i Dansa a la ciutat, així com el centre integrat de Formació Professional al Grau. "Gràcies a la cooperació entre institucions prompte gaudirem d'unes instal·lacions que dignifiquen l'ensenyament d'aquestes disciplines", ha assenyalat l'edil.
A més a més, aquest curs s'ha iniciat amb millores en huit centres educatius de la ciutat i amb una inversió de més de 350.000 euros per millorar les prestacions de les instal·lacions i respondre a les necessitats de les comunitats educatives. A aquest reforçament d'infraestructures, cal sumar també el reforç de personal per potenciar l'atenció en temps de pandèmia gràcies a la tasca de la Conselleria d'Educació, encapçalada per Vicent Marzà, contractant 800 docents extra a tota la província.
Huit aules de 2 anys per afavorir la conciliació familiar
El mapa d'aules de 2 anys a la ciutat també creix, i Castelló arrancarà el proper curs amb cinc aules noves i amb la previsió de tres més per als pròxims anys. Això suposa que Castelló passarà a tindre 500 places públiques de dos anys, teixint així la xarxa d'aquesta etapa d'educació infantil en tots els barris "fonamental per a facilitar la conciliació i augmentar el nombre de famílies que es puguen beneficiar", ha expressat Mezquita.
Les noves aules estaran ubicades als CEIPs Gaetà Huguet, Gregal, Sanchis Yago, Carles Salvador, i una segona aula al CEIP Antonio Armelles. I les pròximes seran dos unitats al Vicent Marçà i altra al Sebastian Elcano. Amb aquest increment, Castelló comptarà amb un total de 19 aules de 2 anys per augmentar les vacants públiques a la ciutat.
Educació en valors i oportunitats a l'estranger, en l'impuls de la Ciutat Educadora
El regidor ha destacat la posada en marxa de polítiques per combatre el bullying, l'assetjament escolar, en instituts. "Es tracta d'un problema social que cal abordar amb molta cura i que afecta nombrosos alumnes, especialment adolescents", ha explicat Mezquita. En educació secundària, Mezquita també ha recordat els programes de memòria democràtica que s'han desenvolupat per acostar la història recent als més joves.
En el projecte de Ciutat Educadora, el regidor d'Educació ha ressaltat la posada en marxa dels itineraris culturals inclusius o el programa d'Erasmus Plus de Formació Professional que coordinarà l'Ajuntament per primera vegada per facilitar pràctiques de l'alumnat i el professorat a l'estranger. Una oportunitat única que afavoreix la internacionalització de Castelló a Europa.
Per últim, Mezquita s'ha felicitat per la licitació d'obres del nou centre d'innovació educativa que impulsen la Universitat Jaume I i la Conselleria. Un projecte pioner a l'Estat que serà exemple de renovació pedagògica i que aposta per la tecnologia i la modernitat. "Un exemple més de la consecució de Castelló com a Ciutat Educadora, que acosta l'ensenyament a totes les esferes de la societat", ha manifestat el regidor.