Noticias Castellón
martes, 30 de abril de 2024 | Última actualización: 19:52

La Vila d'Almassora recupera la Fira Medieval el pròxim cap de setmana

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 24 segundos

Noticias Relacionadas

La cita, amb accés gratuït a tota la ciutadania, començarà el divendres 26 a partir de les 18 hores i finalitzarà el diumenge 28 a les 22 hores

Castellón Información

La Vila d'Almassora recupera la Fira Medieval el pròxim cap de setmana amb mesures de seguretat per als participants i el públic assistent. La XX edició de la Fira de Sant Andreu tornarà a cobrir els carrers del centre històric de banderoles i casetes després de la suspensió de l'esdeveniment l'any passat a causa de la pandèmia. La cita, amb accés gratuït a tota la ciutadania, començarà el divendres 26 a partir de les 18 hores i finalitzarà el diumenge 28 a les 22 hores.

La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Almassora, al costat de l'empresa organitzadora de l'esdeveniment, Culthisme, ha preparat un protocol de seguretat per a la XX Fira de Sant Andreu. Els dos accessos al recinte medieval comptaran amb dosificadors de gel hidroalcohòlic i personal de seguretat privada. Cal destacar que aquests accessos seran pel carrer Sant Joaquim, zona Raval, i per la plaça de la Picaora. A més, voluntaris de Protecció Civil controlaran l'ús obligatori de màscara pels diferents punts de la fira.

Per part seua, els venedors i creadors d'espectacles culturals hauran de portar la màscara i les seues respectives casetes estaran separades per un mínim de dos metres. La Fira Medieval ocuparà el lloc tradicional de costum: la plaça Major, la plaça de l'Església i la plaça de la Picaora, així com els carrers Sant Joaquim i Sant Vicent i les seues respectives adjacents. L'horari del recinte abastarà el divendres a partir de les 18 hores fins a les 22 hores, dissabte i diumenge des de les 10 hores fins a les 22 hores. Cal recordar que des de les 14 hores fins a les 17 hores els llocs de venda continuaran operatius però els espectacles descansen.

Aquesta edició la Fira de Sant Andreu comptarà amb artesania de l'època, representació d'oficis medievals, tavernes amb venda de productes comestibles i begudes, actuacions musicals, circ, cavalls amb els seus respectius cavallers, espectacles de falconeria, jocs infantils, tallers i més sorpreses. D'aquesta manera, Almassora recuperarà una de les cites culturals úniques de la localitat.

Finalment, el regidor de Cultura, Javier Mollá, ha animat al veïnat d'Almassora a acudir a la XX edició de la Fira Medieval amb seguretat “el mes passat vam recuperar les nostres festes en honor a la Mare de Déu del Roser i ara és el torn de la Fira de Sant Andreu, però sol·licitem responsabilitat i ús de la màscara al públic assistent”. “Després de la suspensió l'any passat, ens alegra moltíssim poder recuperar una cita única que permet transformar un dels nostres barris més especials com és la Vila”, ha apuntat l'edil.