Noticias Castellón
martes, 30 de abril de 2024 | Última actualización: 13:39

Suera recupera les seues festes Majors després de dos anys 'en blanc' a causa de la covid

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 45 segundos

Noticias Relacionadas

Del 22 al 31 d’octubre els actes culturals, musicals i taurins tornen al carrer dins de la nova normalitat i s'espera una gran participació 

Castellón Información

Les festes en honor al Santíssim Crist de la Clemència i Santíssim Sagrament tornen a poder celebrar-se, després de la seua cancel•lació en 2020. “Les últimes festes d’octubre que vam gaudir van ser en 2019 i les últimes que vam celebrar amb completa normalitat va ser les de Sant Blai de 2020, en febrer, poques setmanes abans del confinament. Però, com a poble inquiet i molt fester hem programat activitats sempre que les restriccions ens ho han permès”, manifesta l’alcalde de Suera, José Martí.

El municipi encara ara la tornada de les festes amb orquestres, festejos taurins i processons amb “alegria, optimisme i prudència”. Del 22 al 31 d’octubre es dura a terme una programació amb activitats per a tots els públics com és tradició.

El coet d’inici el donara la tradicional concentració de les Autoritats, la comissió de festes i la Unió Musical Santa Cecília a l’Ajuntament des d’on partiran en cercavila per recollir a les dames, Juani Palanques Rodrigo i Alba Palanques Rodrigo, i la Regina Major, Ana Lucia Martí Moliner. La comitiva es dirigirà al Saló de la Font Seca per inaugurar les festes amb un sopar de pa i porta i una nit de ball amb l’orquestra Tucan.

Dissabte 23 serà el torn dels primers festejos taurins post pandemia al municipi i una nova edició del Festival Internacional Suera (FIS) amb l’actuació de la banda local El grupo. Diumenge 24 el volteig de campanes anuncia la Festa Major en honor al Santíssim Sagrament amb la posterior missa Major i el Trisagi de vesprada. L’agenda del dia la completara una visita a la col•lecció museística de Càmeres Fotogràfiques, jocs de taula moderns i una obra de teatre.

Dilluns 25 és el dia gran de les festes. El volteig de campanes anuncia la Festa Major en honor al Santíssim Crist de la Clemència. També dia d’homenatge a la dona i l’home més majors del poble i una partida de Pilota Valenciana. Dimarts 26 dia del Cristet i Festa de la Confraria del Santíssim Crist de la Clemència anunciat pel volteig de campanes. La vesprada està dedicada al públic infantil mentre que la del dimecres 27 és per a les persones de la tercera edat amb xocolatada i ball.

Dijous 28 és la gran festa del Clan Facilitaris amb festejos taurins i tardeo a la tasca. Divendres 29 a més del bou al carrer, hi haurà una actuació de Visitants i discomòbil.

El dissabte 30 gran dia de la Associació Taurina Amics del Bou, animació amb la xaranga Salsa Rosa, grup La Movida i discomòbil. El fermall d’or el col•locarà la Unió Musical Santa Cecília amb el seu concert la nit del diumenge 31.

L’Ajuntament i la Comissió de Festes estan posant a punt els recintes que acolliran els esdeveniments programats al llarg de la setmana. “La implicació del veïnat ha sigut clau per la reactivació de les festes patronals”, manifesta Martí. En aquest sentit, des del consistori s’espera “una gran participació” en aquestes festes post pandèmiques.