Noticias Castellón
martes, 30 de abril de 2024 | Última actualización: 17:02

Alcalà-Alcossebre triplica les ajudes destinades per a la rehabilitació de façanes a causa de l'alta demanda

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 40 segundos

Noticias Relacionadas

L'import de les subvencions arriba fins al 70% del cost d'execució material de les obres, amb un import màxim de 3.000 euros

Castellón Información

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre torna a augmentar la quantitat econòmica destinada a les ajudes municipals per a la rehabilitació de façanes, a causa d'alta demanda per part de la ciutadania. En l'últim ple ordinaris'aprovava suplementar amb 30.000 euros de romanents de tresoreria aquesta línia d'ajudes que inicialment estava dotada amb 40.000 euros, es va suplementar amb 50.000 i ara suma 30.000 euros, resultant un total de 120.000 euros, la qual cosa suposa triplicar la quantitat inicialment prevista. L'ordenança que regula aquestes ajudes econòmiques destinades a la rehabilitació de façanes i altres elements constructius en sòl urbà, en Alcalà i Alcossebre, contempla que poden aplicar-se a arranjament de façanes, adequació o pintat de mitgeres, substitució d'elements de la façana com a ràfecs, baixants, fusteries, persianes, etc., supressió de cables i altres dispositius de subministraments de les façanes i reparació de balcons i cobertes. L'import de les subvencions arriba fins al 70% del cost d'execució material de les obres, amb un import màxim de 3.000 euros. Poden aprofitar-se d'aquestes ajudes els propietaris de l'edifici, inquilins que compten amb l'autorització dels propietaris i comunitats de propietaris. Els interessats a concórrer a aquestes ajudes, poden sol•licitar-ho per registre d'entrada de l'Ajuntament presentant la documentació requerida. En el Portal de Transparència municipal, apartat Ajudes i Subvencions- Ordenances, pot trobar-se tota la informació sobre aquest tema.

La regidora d'Hisenda, María Agut, ha assenyalat que “estem molt satisfets del gran acolliment que ha tingut aquesta línia d'ajudes que, a més d'ajudar els propietaris a millorar els seus habitatges, suposa augmentar l'activitat en diversos oficis relacionats amb la construcció i millorar la imatge del nostre municipi” i destacava que “tant professionals com la ciutadania estan molt informats i conscienciats sobre aquestes ajudes i la prova és que cada any els dediquem més quantitat econòmica”.