Noticias Castellón
martes, 30 de abril de 2024 | Última actualización: 21:56

Nules ha presentat el programa de les festes patronales en honor a la Mare de Déu de la Soletat

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 55 segundos

Noticias Relacionadas

La programació festiva i cultual par a 2021 tindrà lloc els dies de l’1 al 10 d’octubre i hi haurà els esperats bous al carrer del 15 al 17 d’octubre

Castellón Información

L’Ajuntament de Nules ha presentat hui la programació de les Festes Patronals en honor a la Mare de Déu de la Soledat que tindran lloc els dies de l’1 al 10 d’octubre amb una programació centrada en els actes religiosos i culturals, principalment, que anirà acompanyada també d’actes taurins amb la celebració de bous al carrer els dies 15, 16 i 17 d’octubre.

Com és tradició a la població de Nules els actes culturals i religiosos són els protagonistes d’aquests festejos, enguany amb els LXVII Jocs Florals Vila de Nules amb els que divendres començaran les festes patronals. No obstant això,  al llarg d’aquests dies hi hauran diferents actuacions infantils i musicals, a més d’exposicions i de presentacions de llibres, entre altres.

Al respecte el regidor de Festes, Gabriel Torres, assenyala que “donat que enguany els dies festius són laborables des de la Comissió de Festes s’ha acordat  concentrar els actes musicals en els dos caps de setmana per a que puga participar més gent, al mateix temps que els actes festius no interfereixen en la rutina laboral del veïnat”.

Cal destacar, entre altres, la celebració dels actes commemoratius del 9 d’octubre amb la processó cívica i homenatge al Rei Jaume I i diumenge, 10 d’octubre, els principals actes religiosos amb el Trasllat de la Mare de Déu de la Soledat, la missa, l’ofrena de flors a la patrona i la processó.

Bous al carrer

Per altra banda, Nules tornarà a tindre bous al carrer els dies 15, 16 i 17 d’octubre. En aquest sentit, des de la regidoria de Festes s’explica que dimecres es va enviar la corresponent sol·licitud a la conselleria i s’estan fent les corresponents gestions per a que després de dos anys els actes taurins es puguen celebrar a la vila.

Torres matisa que “hem tingut que fer algunes modificacions a la programació per a adaptar els actes a les noves restriccions anunciades dilluns, per tant anem a celebrar tots els actes autoritzats per les autoritats sanitàries inclosos els bous al carrer”.