Noticias Castellón
martes, 30 de abril de 2024 | Última actualización: 18:20

L'Ajuntament de Vilafamés fa el primer pas per al nou Centre de Dia amb la redacció de l'avantprojecte

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 37 segundos

Noticias Relacionadas

Se situarà en una parcel·la urbana que és propietat de l'ajuntament del carrer Rei en Jaume, 9 d'aquesta localitat de la Plana Alta

Castellón Información

L'Ajuntament de Vilafamés ha redactat l'avantprojecte del futur Centre de Dia de la localitat, que designarà la posterior licitació de les obres. Es tracta del primer pas per a fer realitat un dels objectius prioritaris que l'equip de govern de la localitat es va marcar a inicis de legislatura: la construcció d'un Centre de Dia adequat i preparat per a albergar a persones majors de 60 anys residents a Vilafamés. Així doncs, el consistori continua treballant en la viabilitat del projecte social que oferirà als veïns i veïnes més majors de Vilafamés una resposta a les seues necessitats bàsiques sense haver de desplaçar-se a altres municipis. El projecte s'inclou en les ajudes de la Generalitat Valenciana en el marc del Pla Convivint llançat a inicis de 2021.
El Centre de Dia de Vilafamés és un projecte que preveu oferir un programa d'atenció diürna amb capacitat perquè alguns dels usuaris puguen al seu torn pernoctar. El centre s'enfoca a persones que precisen d'ajuda per a la realització d'activitats bàsiques i instrumentals en la seua vida diària, així com proporcionar atenció assistencial i tractament a un grup poblacional amb la finalitat de retardar l'internament, oferint-los suport, diagnòstic i seguiment. El Centre de Dia se situarà en una parcel·la urbana propietat de l'Ajuntament situada al carrer Rei en Jaume, 9 de Vilafamés.
El projecte social en el qual treballa el consistori de Vilafamés també repercuteix en la creació de llocs de treball directes i indirectes. Així doncs, per a l'adequada prestació dels serveis i atenció dels usuaris el personal previst, de 8h a 19.30h de dilluns a divendres, estaria format per una figura de supervisor, metge, infermer, psicòleg, fisioterapeuta, Tasoc, treballadora social i auxiliar d'infermeria.