Noticias Castellón
martes, 30 de abril de 2024 | Última actualización: 18:15

Nules treballa en la declaració de la Fira Agrícola com a Festa d'Interés Turístic Autonòmic

Tiempo de Lectura: 52 segundos

Noticias Relacionadas

Enguany un total de quatre festes locals han obtingut la distinció de Festa d’Interés Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana

Castellón Información

El ple de l’Ajuntament de Nules ha aprovat per unanimitat sol·licitar a la Direcció General de Turisme de la Generalitat Valenciana la declaració de Festa d’Interés Turístic Autonòmic de la Comunitat Valenciana per a la Fira Agrícola.

De manera que en la sessió plenària, celebrada dijous passat, tots els grups municipals amb representació en la Corporació Municipal han donat suport a la proposta presentada pel regidor de Turisme, Guillermo Latorre, qui assenyala al respecte que “el que es vol amb la sol·licitud d’aquest reconeixement és potenciar la promoció com a reclam turístic d’aquesta fira tan arrelada i amb tanta tradició al nostre poble. En l’actualitat compta ja amb el distintiu de Festa d’Interés Turístic Provincial però volem fer un pas més i que el reconeixement siga d’àmbit autonòmic”.

 width=De fet, els orígens de la fira es troben en el Privilegi Reial concedit el 2 de juliol de 1347 per Pere el Cerimoniós a Gilabert de Centelles (fundador de Nules) i el Reial Decret de 29 d’agost de 1708 de Felip V pel qual s’atorga a la Vila de Nules el privilegi de celebrar una fira franca. No obstant això, l’origen de l’actual fira es deu a la iniciativa dels veïns i les veïnes del raval de Sant Xotxim que en l’any 1946 varen restituir per a la població de Nules aquesta fira creada en els seus inicis pel Privilegi Reial.

Aquesta fira ha tingut el suport de les diferents corporacions municipals, que han fet possible que la fira nascuda als anys quaranta com una simple mostra de ramaderia s’haja convertit en una de les fires de maquinària i complements per a l’agricultura més importants que se celebren a la Comunitat Valenciana.

Reconeixements a les festes locals

Per altra banda, cal recordar que enguany un total de quatre festes locals han obtingut la distinció de Festa d’Interés Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana , en concret s’ha atorgat aquest distintiu a les Festes del barri de Sant Joan, a les Festes del barri de Sant Xotxim, a la Festa de Sant Vicent i a la Festa de les Barraquetes.