Noticias Castellón
martes, 30 de abril de 2024 | Última actualización: 23:48

Almassora demana una subvenció a l'IVACE per instal·lar plaques fotovoltaiques en la piscina municipal

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 58 segundos

Noticias Relacionadas

El consistori pretén obtindre un percentatge elevat d'autoconsum amb aquesta intervenció per a la que reclama 130.254 euros

Castellón Información

L'Ajuntament d'Almassora ha demanat una subvenció de 130.245,46 euros a l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) per a dur a terme la instal·lació de plaques fotovoltaiques en la coberta de la piscina municipal. El consistori pretén obtindre un percentatge elevat d'autoconsum amb aquesta intervenció, a més de reduir els costos energètics d'aquest recinte esportiu.

Cal destacar que els edificis municipals pròxims com el col·legi Germans Ochando i la Residència de la Tercera Edat també aprofitarien l'energia obtinguda a través d'aquests panells solars. L'àrea d'Enginyeria del consistori planeja en un futur ampliar la instal·lació amb el muntatge de marquesines fotovoltaiques que generen més energia elèctrica i poder traslladar un major percentatge als recintes municipals citats.

D'aquesta manera, el projecte té un caràcter innovador per la particularitat de la instal·lació. La subvenció es destinaria a la compra d'un panell de tan sols 4,8 quilos de pes que compta amb cèl·lules d'alta eficiència. La raó és que la coberta de la piscina municipal, amb una orientació molt bona, està elaborada per una estructura de fusta que suporta molt poc sobrepés i no pot perforar-se.

D'altra banda, amb aquest nou sistema energètic l'Ajuntament aconseguiria un estalvi anual en les factures de la llum de la piscina municipal estimat en 21.584,36 euros. Això significa que en poc més de sis anys la inversió en aquesta instal·lació estaria amortitzada. A més, aquest panell fotovoltaic simplement requereix un manteniment que aconsegueix un cost de 657 euros anuals.

Aquesta acció va d'acord amb les actuacions cofinançades amb fons europeus FEDER per a renovar l'enllumenat públic i de moltes instal·lacions municipals durant l'any passat. Aquesta intervenció, que va superar els 118.000 euros, permet estalviar 67.000 euros anuals al consistori gràcies a l'eficiència energètica del nou enllumenat.

Finalment, l'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, ha declarat que “aquest organisme supramunicipal ja ha col·laborat amb la nostra localitat per a subvencionar l'adequació del polígon Millars i ara busquem el seu suport per a aquesta intervenció”. “Almassora ha d'avançar en la instal·lació de fonts d'energia més eficaços per a les nostres instal·lacions municipals”, ha afirmat la primera edil.