Noticias Castellón
martes, 30 de abril de 2024 | Última actualización: 13:50

Moncofa acull l’exposició sobre Carmelina Sánchez-Cutillas fins al 23 d'abril

Tiempo de Lectura: 48 segundos

Noticias Relacionadas

L’exposició estarà oberta al públic en horari de la biblioteca,de dilluns a divendres de 9.30 a 20.00 i els dissabtes de 10.00 a 13.00

Castellón Información

A partir de hui i fins al pròxim divendres 23 d’abril, la Biblioteca Municipal Clara Campoamor de Moncofa acollirà “Carmelina Sánchez-Cutillas. Des de les fronteres del silenci” una exposició itinerant de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua sobre Carmelina Sánchez-Cutillas, l’escriptora de l’any 2020 de l’AVL.

L’exposició presenta els aspectes més personals i íntims de l’autora de Matèria de Bretanya, l’obra més coneguda, però també de la resta de la seua obra i està distribuïda en quatre blocs ben definits, que permetrà al visitant enquadrar millor la vida i l’obra d’esta dona que, si bé va nàixer a Madrid, va trobar en terres valencianes la seua verdadera identitat personal, professional i literària.

 width=
Exposició sobre Carmelina Sánchez-Cutillas a Moncofa

La primera part de l’exposició està dedicada a l’àmbit més personal i íntim. La cambra més estimada representa l’espai reservat a la lectura, la reflexió i el treball, on Carmelina Sánchez-Cutillas, rodejada dels seus llibres, va gestar una forta vocació literària. El món del passat, la segona part de la mostra, reflecteix l’obra de recerca històrica i investigadora, amb estudis i treballs sobre la Corona d’Aragó. La tercera part està dedicada a la faceta de poeta que va iniciar a la dècada dels seixanta amb Un món rebel (1964) i Conjugació en primera persona (1969). Els jeroglífics i la pedra de Rosetta (1976) i Llibre d’Amic e Amada (1980) són altres poemaris destacats. L’últim bloc de l’exposició se centra en l’obra cabdal de Carmelina Sánchez-Cutillas, amb la qual va guanyar el Premi Andròmina (1975). En Matèria de Bretanya Carmelina evoca els records de la seua infància a Altea durant els anys previs a la Guerra Civil. És també la crònica d’un temps i una terra escrita per la gran escriptora valenciana del segle XX.

En paraules de la regidora de Cultura, Ana Gracia: “Des de la Regidoria de Cultura i Normalització Lingüística volem commemorar el Dia del Llibre amb esta exposició itinerant protagonitzada per l´escriptora Carmelina Sánchez-Cutillas. L’exposició estarà oberta al públic en horari de la biblioteca,de dilluns a divendres de 9.30 a 20.00 i els dissabtes de 10.00 a 13.00. Volem agrair també a l’AVL l’oportunitat que ens ha donat per poder oferir esta exposició i per descomptat també per l’obsequi del lot de llibres i edicions de l’escriptora que ens ha fet arribar. Per altra banda, un altre acte que també organitzem per a celebrar el Dia del Llibre serà la realització d´un contacontes "El principito” el pròxim 22 d´abril a les 17.30 en la Casa Cultura de Moncofa.”

A més a més, la Biblioteca Municipal Clara Campoamor tindrà a disposició de tota la població una amplia oferta de novetats literàries del 2021 a partir del 19 d´abril.

Amb estes 3 accions es pretén que la ciutadania puga disfrutar del Dia del Llibre i des de la Regidoria de Cultura es vol animar a tothom a gaudir de la lectura durant tot l´any.