Noticias Castellón
martes, 30 de abril de 2024 | Última actualización: 23:48

Castelló posará en marxa un servei de reciclatge de recollida de roba que donarà treball a persones en risc d'exclusió

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 33 segundos

Noticias Relacionadas

Es tracta d'una contractació únicament oberta a empreses d'inserció o centres d'ocupació d'iniciativa social

Castellón Información

La regidoria de Reciclatge i Gestió Integral de Residus de l'Ajuntament de Castelló ha activat el procediment amb el qual es contractarà el servei de recollida de roba usada, sabates i tèxtil. Es tracta d'una contractació reservada, això és, únicament oberta a empreses d'inserció o centres d'ocupació d'iniciativa social.

"Els beneficis ambientals d'aquesta recollida selectiva dels residus tèxtils són indiscutibles, ja que permetran separar els productes que poden ser reutilitzats i aquells que no i, dins d'aquests últims, recuperar els materials que es poden reciclar i gestionar correctament aquells que no són reciclables, sense generar més contaminació". Així ho ha explicat el regidor de Reciclatge i Gestió Integral de Residus, Ignasi Garcia, qui ha assegurat també que "la contractació reservada és una via per generar ocupació per a persones en risc d'exclusió i donar-los unes oportunitats laborals que d'altra manera no tindrien".

El cost que actualment assumeix l'Ajuntament de Castelló per aquest fer-se càrrec de la recollida de roba usada, sabates i tèxtil supera els 200.000 euros. Aquest valor estimat serà el que el consistori s'estalviarà amb la licitació del contracte de recollida, que serà a cost zero per a l'administració municipal.

En eixe sentit, la regidoria de Reciclatge i Gestió de Residus busca facilitar el reciclatge de la roba usada, per a la qual cosa es col·locaran dipòsits especials per a la recollida. D'aquesta manera, Castelló manté la seua aposta per reduir els residus i complir amb els objectius per protegir el mediambient, gràcies també a un canvi en els hàbits de consum. Cal assenyalar que amb el servei es compleix amb les directrius establertes al Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana (PIRCV). El contracte és per un total de tres anys, més altres dos de possible pròrroga.

Segon contracte reservat de l'àrea de Sostenibilitat

Aquest és el segón contracte reservat que activa l'àrea de sostenibilitat en poques setmanes. El primer va ser per al servei de recollida i eliminació de piles usades, tant per a la casa consistorial com per a altres edificis municipals, col·legis i contenidors en via pública. El consistori concedirà la prestació a un empresa de caràcter social durant un termini mini de tres anys, encara que pot allargar-se fins a cinc mitjançant pròrroga, una contracció que "permetrà, a més, donar estabilitat laboral al personal", com ha explicat Garcia.

En la valoració de les propostes, el consistori també donarà punts extra a les ofertes que incloguen la utilització de vehicles de baixes emissions, com a elèctrics, híbrids o impulsats per gas natural. Més de 40 centres educatius, altres tantes dependències municipals i 35 punts de recollida en via pública quedaran coberts amb aquest contracte. La recollida es realitzarà una vegada al mes, excepte si es notifica que els contenidors estan plens, situació en la qual es buidaran en menys de 48 hores.