Noticias Castellón
martes, 30 de abril de 2024 | Última actualización: 13:19

Almassora licita les obres dels col·legis Ambaixador Beltrán i Santa Quitèria per 9,6 milions

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 12 segundos

Noticias Relacionadas

Els dos centres educatius, integrats en Edificant, es construirán entre 2021 i 2022

Castellón Información

L'Ajuntament d'Almassora ha publicat en el perfil de Contractació de l'Estat l'obertura del concurs públic per a adjudicar les obres dels col·legis Ambaixador Beltrán i Santa Quitèria en 2021. Tal com va aprovar la junta de govern aquesta setmana, el consistori trau a licitació l'enderrocament i construcció d'Ambaixador Beltrán per 5.737.267,93 euros i per 3.882.163,23 euros l'edificació del Santa Quitèria, en barracons des de la seua fundació en 2010.

Tots dos començaran en 2021 i finalitzaran a l'any següent, per la qual cosa el consistori ha establit la doble anualitat en els dos casos. Així, Ambaixador Beltrán compta amb un pressupost de 3,4 milions d'euros l'any vinent i 2,2 milions per a la seua conclusió en 2022, mentre que el Santa Quitèria rebrà 2,3 milions en 2021 i assumirà els 1,5 milions restants un any després.

“Complim així el compromís que vaig manifestar durant l'obertura del Regina Violant fa només tres mesos: que no acabaria l'any sense que isqueren a licitació les obres dels altres dos col·legis que tanta falta fan a la seua comunitat educativa”, ha declarat l'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí. Tots dos centres formen part del programa Edificant, per la qual cosa l'Ajuntament assumeix el procés administratiu i els costos, que seran reintegrats posteriorment per la Generalitat Valenciana.

A la suma del pressupost de licitació s'afigen les assistències tècniques i el disseny, que supera els 600.000 euros entre els dos, per la qual cosa la quantia destinada en conjunt superarà els 10,2 milions d'euros. La seua execució serà simultània després d'un procés administratiu que ha donat aquesta setmana el pas definitiu amb la publicació del plec de condicions, que estipula com a termini límit el 18 de gener perquè les empreses interessades en la construcció presenten les seues ofertes.

La contractació de les obres de demolició i construcció del nou Ambaixador Beltrán suposarà l'execució d'un col·legi de nova planta de sis unitats d'Infantil, 12 de Primària i menjador per a 360 estudiants en dos torns seguint el disseny redactat per Durán Moreno Arquitectos S.L.P. sobre un solar de 5.700 metres quadrats.

El disseny del col·legi Santa Quitèria és un projecte redactat per la UTE UTE Francisco Luis Miravete Martín, Francesc de Paula García Martínez, Dirección y Control Técnico de Obras y Proyectos S.L. i Leing S.L. Sobre una superfície de 5.041,70 metres quadrats, l'empresa guanyadora del concurs executarà tres unitats d'Infantil, sis de Primària i menjador per a 180 comensals en dos torns.