Noticias Castellón
martes, 30 de abril de 2024 | Última actualización: 12:55

L’Ajuntament de Betxí està en ‘deute zero’ després d'aprovar l'amortització de l'últim crèdit vigent

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 51 segundos

Noticias Relacionadas

L’amortització anticipada de 200.000 euros suposa la fi de les obligacions municipals i  Remolar celebra que s’hagen sanejat  els comptes municipals 

Castellón Información

Deute zero. És el que té ara mateix l'Ajuntament de Betxí després d'aprovar l'amortització de l'últim crèdit que havia vigent. La bona gestió econòmica dels últims anys ha permès que es cancel·len de manera anticipada els préstecs contrets en anteriors legislatures, i que llastaven el pressupost municipal a raó de més de 250.000 euro de forma anual. A partir d'ara, aquestes quanties es podran utilitzar per a dur a terme nous projectes i iniciatives de l'actual corporació. Així ho han donat a conèixer l'alcalde de Betxí, Alfred Remolar, i el regidor responsable de la tresoreria, Salva Rius.

En total, entre 2011 i 2020 l'Ajuntament de Betxí ha pagat 4.186.000 euros de préstecs contrets en legislatures anteriors a la del 2011.  D'aquesta manera, l'Ajuntament de Betxí ha acabat de pagar ara projectes executats fins a tres legislatures anteriors (la de 2007 i la de 2011). Segons ha detallat Alfred Remolar, aquesta mesura s'ha pogut prendre perquè l'ajuntament ha aconseguit, gràcies a la correcta gestió econòmica realitzada, avançar en més de 5 anys la cancel·lació dels préstecs. "Estem molt satisfets de la feina feta en els últims anys en matèria econòmica, ja que hem pogut complir amb antelació el principal objectiu del nostre govern, que no era altre que sanejar les arques públiques i fer una política rigorosa en la hisenda pública".

L'amortització dels préstecs amb entitats financeres estava suposant una partida d'entre 250.000 i 400.000 euros que, de forma anual, havia de destinar l'Ajuntament de Betxí en els seus pressupostos municipals anuals per pagar aquests préstecs; uns diners que no podia utilitzar-se per realitzar obres o altres projectes municipals.

A partir d'ara, els comptes municipals estan sanejades, amb deute zero, el que permetrà dedicar aquestes partides pressupostàries a noves iniciatives i projectes que decidisca la Corporació. A més, es pot fer front amb total garantia a les dificultats del pròxim exercici derivades de la pandèmia del coronavirus que determinaran bona part de les accions a seguir en els pròxims mesos.