Noticias Castellón
jueves, 2 de mayo de 2024 | Última actualización: 22:34

La representació de "la Dansa de la Mort" tancarà el II Curs de Música Medieval i Renaixentista

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 54 segundos

Noticias Relacionadas

En la primera edició l'actuació de "la Dansa de la Mort" ja va ser un rotund èxit i va comptar amb la participació de veïns de Morella.

El II Curs de Música Medieval i Renaixentista que es celebrarà a Morella entre els dies 19 i 25 de juliol, tornarà a tenir molt presents alguns dels seus atributs culturals, patrimonials i turístics importants de la localitat. El certamen es clourà amb la representació de la "Dansa de la Mort", que pren com a origen la idea que davant la mort tots som iguals. Al Convent de Sant Francesc es troba aquesta pintura del segle XV que té un gran valor històric. L'actuació també es realitzarà en aquest conjunt arquitectònic que data del segle XIII.

La regidora de cultura i turisme, Maria Rallo, destaca: "la unió entre la història i el patrimoni de Morella i el talent dels professors i alumnes d'aquest curs, és una combinació perfecta que ens trasllada a l'època Medieval". La segona edició d'aquest curs compta amb una altra gran novetat, com és la celebració del Festival de Música Antiga, que comptarà amb set actuacions de músics de gran prestigi. Els concerts uniràn els instruments medievals i grans professionals amb llocs emblemàtics del municipi. Així, les Sales Gòtiques de l'ajuntament de Morella, la Basílica Arxiprestal Santa Maria la Major, el Teatre Municipal i el Convent de Sant Francesc seràn els escenaris de les actuacions. En elles, Elisa Franzetti, Sara Águeda, Carles Magraner, Ignasi Jordà, Daniel Saulnier, Pedro Teixera, Eva Narejos, Capella de Ministers, Abel Garcia, Eduard Navarro, Alfred Fernàndez o Dario Castello oferiran la millor música medieval i renaixentista.

Crida a la participació

En la primera edició l'actuació de "la Dansa de la Mort" ja va ser un rotund èxit i va comptar amb la participació de veïns de Morella. En aquesta ocasió, des de l'organització també s’ha fet una crida a la participació dels xiquets i xiquetes de la localitat, així com d'altres veïns, per a la participació en aquesta última actuació, que tindrà lloc el dia 25 a les 19:30 hores. Per coordinar tots els detalls, el dijous 18 de juliol a les 19 hores, tindrà lloc una reunió a l'Ajuntament de Morella amb tots els interessats.