Noticias Castellón
martes, 30 de abril de 2024 | Última actualización: 23:48

Benicàssim tancarà al trànsit el carrer Sant Tomàs i Av. Castelló les vesprades del divendres, dissabte i diumenge

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 34 segundos

Noticias Relacionadas

Començarà durant el primer cap de setmana de la Fase 1 de la desescalada coincidint amb l'inici de l'obertura de l'activitat a les terrasses

Castellón Información

Amb l'objectiu posat a mantindre la distància social i afavorir l'ampliació de les terrasses dels locals d'hostaleria i restauració, Benicàssim tancarà al trànsit el carrer Sant Tomàs i l'avinguda Castelló durant les vesprades del divendres, dissabte i diumenge. La mesura començarà durant el primer cap de setmana de la Fase 1 de la desescalada coincidint amb l'inici de l'obertura de l'activitat a les terrasses dels locals d'hostaleria. A partir de les 19.00 hores es procedirà a la retirada de vehicles del carrer Sant Tomàs i l'avinguda Castelló pel que des del consistori sol·liciten la col·laboració perquè l'artèria principal del barri antic quede buidada per a la seua conversió en zona de vianants. El tall es prolongarà fins a les 1.30 hores.

Recordar que l'Ajuntament de Benicàssim autoritza l'ampliació de terrasses dels establiments d'hostaleria i restauració en la Fase 1. Com dicta el decret aprovat, no s'estableix límit màxim quant a la superfície d'ampliació de les terrasses, si bé es podrà aconseguir com a màxim el nombre de taules que actualment figuren en l'autorització d'ocupació de via pública, respectant la proporció del 50% entre taules i superfície disponible i duent a terme un increment proporcional de l'espai per als vianants en el mateix tram de la via pública en el qual se situe la terrassa.

Obertura del Mercat del dijous

El ‘mercat del dijous’ de Benicàssim ha représ hui la seua activitat en la nova ubicació i seguint les recomanacions sanitàries exigides pel Ministeri i Generalitat. El matí s'ha desenvolupat amb normalitat en un recinte barrat amb un accés controlat a l'entrada i eixida i vigilat per Protecció Civil i Policia Local. En accedir al nou espai situat al carrer Joan Carles I (paral·lela a l'avinguda Castelló), els clients han rebut gel desinfectant i han hagut de respectar les distàncies de seguretat tant entre altres clients com amb els venedors. Durant la fase 1 de la desescalada cap a la “nova normalitat”, el mercat setmanal ofereix productes d'alimentació i primera necessitat perquè “en compliment a les mesures establides en l'ordre ministerial per a la Fase 1, els mercats ambulants han de limitar-se al vint-i-cinc per cent dels llocs habituals o autoritzats i aquest número cobreix el total de llocs d'alimentació autoritzats”, ha explicat la regidora de Mercats, Vanessa Batalla.

reapertura mercado del jueves (3)

L'alcaldessa, Susana Marqués, ha comentat que “hem pogut recuperar aquest comerç de proximitat en un nou espai que compta amb totes les garanties de seguretat i salut”. A més del control de l'aforament, dels 2,5 metres en la distància entre cada lloc i de 2 metres entre els clients, s'han habilitat llocs d'aigua necessaris per a complir amb la normativa “i abans de l'obertura del mercat s'ha procedit a una neteja i desinfecció profunda del recinte, una labor que es tornarà a fer al tancament de la jornada”, ha afegit l'alcaldessa.