Noticias Castellón
martes, 30 de abril de 2024 | Última actualización: 13:21

El model Onda Smart City, exemple de Ciutat Segura, Sostenible i Intel·ligent a la Universitat Politècnica de València

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 11 segundos

Noticias Relacionadas

L'Ajuntament ha organitzat altres jornades sobre l'Estratègia DUSI per al 19 de febrer a la Casa de la Cultura de la localitat

Castellón Información 

L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, ha participat en les sisenes jornades sobre Ciutats Segures, Sostenibles i Intel·ligents que ha organitzat la Universitat Politècnica de València a l'Auditori Ciutat Politècnica de la Innovació. Aquestes jornades compten amb la col·laboració de la Direcció General de Trànsit, Avaesen, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i la Cambra de Comerç Espanyola i en elles el primer edil onder ha presentat el projecte de Smart City que convertirà a Onda en la primera ciutat intel·ligent de la província de Castelló de més de 20.000 habitants. Huguet ha destacat “l'esforç que hem dut a terme en la nostra localitat per a llançar un projecte que ens permetrà avançar cap a un model de gestió pública que augmente la satisfacció de la ciutadania sobre els serveis rebuts i millorar la qualitat de vida. A més, busquem prestar serveis basats en les necessitats detectades, ser eficients, àgils, pròxims, proactius i adaptar-nos als canvis de l'entorn i posar en l'epicentre de la presa de decisions als veïns d'Onda”.

Huguet ha explicat en la seua conferència que “sens dubte les ciutats ens trobem davant un gran repte apassionant com el de convertir els nostres municipis en intel·ligents. Ja hem passat dels projectes pilot als resultats tangibles en els espais urbans. Una realitat que obri la porta a un nou model de ciutat més moderna i més innovadora per a fer front a les problemàtiques existents a les nostres ciutats. Hui dia els ciutadans són cada vegada més exigents quant als serveis que perceben i volen prendre part activa en la vida dels municipis, com ho gestionem? L'única manera de fer-ho és servint-nos de la innovació i de les possibilitats que ens ofereixen les noves tecnologies”.

Cal recordar que Onda està implantant la plataforma Smart City que li permetrà la captura i gestió integral d'informació procedent els diferents sensors i verticals que s'instal·laran en l'actualitat i que es puguen ampliar en el futur a la ciutat, així com la seua transformació en elements intel·ligents d'informació amb la finalitat de generar serveis útils i d'alt valor afegit a l'administració municipal, per al control de la gestió i la presa de decisions; la ciutadania, per a la millora de la qualitat dels serveis urbans; els visitants, per a la millora de la qualitat de l'experiència turística; els prestadors de serveis urbans, per a la millora dels serveis urbans i el sector local TIC, per a la promoció de la innovació, la cooperació i del desenvolupament de nous models de negoci en el municipi. Aquesta instal·lació es durà a terme gràcies als Fons Feder i suposarà una important inversió per a la localitat.

A més, el pròxim 19 de febrer a les 19.30 hores a la sala La Cassola de la Casa de la Cultura d'Onda l'Ajuntament ha organitzat una jornada per a explicar l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrada (EDUSI) que es va elaborar al principi de legislatura i que ha suposat la consecució d'aquests Fons Feder que es traduiran en una inversió de cinc milions d'euros per a transformar la ciutat avançant en modernitat, habitabilitat i sostenibilitat. “Serem una ciutat més oberta a la innovació i al coneixement, gràcies a aquest treball que estem duent a terme perquè tenim una manera de fer Europa, una manera de millorar Onda. Per això m'agradaria convidar a la ciutadania a que vinga a informar-se dels 10 projectes que s'estan duent a terme per a continuar avançant en aquesta línia”, ha conclòs l'alcalde.