Noticias Castellón
martes, 30 de abril de 2024 | Última actualización: 23:48

Alumnes de Primària de Nules fan funcions fictícies de Policia Local per a detectar infraccions al volant

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 5 segundos

Noticias Relacionadas

Les Jornades de Multes Simbòliques tenen lloc al mes de març i al mes de juny per primera vegada

Castellón Información

Al llarg del mes de març s’han celebrat a Nules les Jornades de Multes Simbòliques en les quals han participat els cursos de quart de Primària de totes les escoles del municipi. Aquesta activitat es presenta com a novetat dins del Programa d’Educació Viària del curs 2017/2018 que imparteix la Policia Local als escolars de Nules, “està enfocada a fer que els xiquets i les xiquetes de la població coneguen les sancions més importants que preveu l’ordenança municipal per a conscienciar aquest sector de la població. És la primera vegada que es fa a la nostra localitat i ha tingut molt bons resultats, es tornaran a fer al mes de juny”, explica l’alcalde de Nules i regidor de Policia Local i Seguretat, David García.

En els dies en què s’han desenvolupat aquestes jornades els escolars han fet eixides de dues hores pels voltants del seu col·legi, han aprés el significat dels senyals verticals i horitzontals que s’han trobat pel recorregut i també han aprofitat per a comunicar a la brigada municipal alguna anomalia detectada en la via pública.

cof
cof

L’alumnat ha estat acompanyat dels professors i dels oficials de la Policia Local encarregats del programa d’Educació Viària, que els han ensenyat a diferenciar les places d’estacionament reservades per a persones amb mobilitat reduïda i la importància que les rampes estiguen lliures d’obstacles per a facilitar el desplaçament per la via pública de les persones amb mobilitat reduïda.

Per altra banda, han explicat tant als conductors com als vianants, a aquells que han detectat alguna infracció relacionada amb la Llei de Seguretat Viària, la falta realitzada i la importància de complir les normes per a evitar accidents, “als quals han entregat una multa simbòlica consistent en un bitllet simulat de 200 euros amb una frase educativa”, matisa David García.

També han recordat a les persones que anaven passejant les seues mascotes que cal arreplegar els excrements i dipositar-los a les papereres, a més de les zones on poden orinar.

En definitiva, en aquestes eixides han detectat comportaments relacionats amb la seguretat viària, la mobilitat de discapacitats, conductes cíviques o l’ús adequat del mobiliari urbà.