Noticias Castellón
domingo, 26 de junio del 2022 | Última actualización: 19:06

Carlos Collazos guanya a Morella en la primera etapa del 74 Gran Premi Vila-real

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 39 segundos

Noticias Relacionadas

La primera etapa de hui fins a arribar a Morella consta de 137 quilòmetres i la tornada 126 quilómetres

Castellón Información

Carlos Collazos, de l’equip Dron Hopper-GSport, s’ha fet amb la victòria en la primera etapa de la 74 edició del Gran Premi de Vila-real. El podi l’han completat Alberto Álvarez i David Delgado del Bicicletes Rodríguez Extremadura. Collazos ha liderat la carrera des del port de muntanya de Culla i ha sigut en el següent port d’Ares quan ha augmentat la distància amb el cap de carrera, distància que ha aconseguit mantindre fins al final de la prova.

 width=

Collazos s’ha fet, a més de l’etapa patrocinada pel Ajuntament de Vila-real, la general de regularitat patrocinat per Fundació Caixa Rural de Vila-real, el millor ciclista provincial de la Diputació de Castelló i la general de muntanya patrocinada pel Servei Municipal d’Esports de Vila-real. Per part seua, Jose Juan Pérez, del Brocoli Mecànic-Sakata, s’ha emportat el mallot de metes volants de Facsa. El millor sub-23 de la jornada ha sigut Alberto Álvarez, del Bicicletes Rodriguez Extremadura, patrocinat per Peryser. La general per equips ha sigut per a Dron Hopper GSport.

La primera fugida de la jornada l’han protagonitzada Luncan Serban, del Dron Hopper-GSport, Rotem Tene, de l’Israel Academy, David Kovacs del Telco’m-ON Clima-Osès i Fernando Rodríguez, del Bicicletes Rodríguez-Extremadura. A pesar que havien aconseguit una distància de més de tres minuts amb l’escamot, en l’ascens a Culla el grup format per Juan José Pérez, del Bròcoli Mecànic-Sakata, José Alcaina, del Controlpack, i el ciclista de l’Alcora, Carlos Collazos.

Demà es disputarà la segona etapa entre la capital dels Ports i Vila-real i en aquesta jornada es decidiran totes les classificacions amb els 16 equips participants.

Aquest migdia a les 13:00 hores ha tingut lloc la 74a edició del Gran Premi Vila-real de Ciclisme. Enguany la Vila-real-Morella-Vila-real ha aconseguit reunir 16 equips ciclistes, demostrant així que, malgrat ser la prova degana del ciclisme en ruta d’Espanya, manté un excel·lent estat de forma i genera una gran expectació en el panorama ciclista nacional, a pesar que l’any passat es va reduir a un sol dia i la seua edició del 2020 es va haver de suspendre per la pandèmia.

Així, les dues etapes comptaran amb la participació de l’equip local Passarella LucciolaTeam i dels equips espanyols: La Tova-Huesca la Màgia; Brocoli Mecànic-Sakata; Essax; ULBsports-Safifruits; Dron Hopper Gsport; Valverde Team-Terrafecundi; Controlpack Badia; Pemoy; Caixa Rural-Segurs RGA; Telcom-On Clima; Arabay CYC Friendly; Bici Rodríguez-Extrem; Cidade de Lugo; Esetec-Salaons R. Fuen i l’equip israelià Israel CyclingTeam.

 width=Aquests 6 equips hauran de completar la primera etapa que ha ixit hui divendres de la Plaça Major de Vila-real i que recorrerà els 137 quilòmetres fins a Morella, amb una mitjana prevista de 40 km/h i que transcorrerà pels ports de Culla (2a categoria), Ares (1a categoria) i finalitzarà a Morella (3a Categoria). L’endemà, segona etapa que eixirà de Morella a les 10.00 hores i que recorrerà 126 quilòmetres fins a Vila-real passant per Culla que es considera port de segona categoria.

Enguany, ha canviat el recorregut de la primera etapa i de la segona i s’ha incorporat el pas per Culla, amb el que segons Pascual Falcó “dotem de major espectacularitat a la prova i fent un recorregut molt similar al que va fer una etapa de la Volta en 2019, que va finalitzar en el mític Coll d’Ares pel qual tantes i tantes vegades ha passat el Gran Premi Vila-real de Ciclisme”.

Passeig amb bici

Una bona quantitat d’aficionats al ciclisme van participar ahir de vesprada a Vila-real en la presentació del 74 Gran Premi Vila-real. L’organització del Club Ciclista Vila-real va repetir el passeig amb bici amb aficionats i els equips participants de la prova que es va iniciar amb la 70 edició i que l’any passat no es va efectuar per la pandèmia del coronavirus.